Påta lite - 3, lite större liv!

   image336

I brist på "land" och plats över huvudtaget så gjorde jag som en viss, ganska känd kock, Jamie gjorde på tv- satte potatisen direkt i jordpåsen! Jag minns hur jag uppgivet tittade på mina potatisar på fösterbrädan och trodde det aldrig skulle komma något ur de stackars knölarna... Nu står de där, så gröna och fina, växer så det knakar gör de med!

   image337

Inte fullt lika starka är mina luktärter som fått klara sig för mycket på egen hand, jag borde varit där och stöttat... Mest troligt är att jag var lite för ivrig när jag sådde dem så tidigt! Men nu står de i allafall ute, i skydd för de starkaste solstålarna! Den som lever får se vad det blir av dessa små liv! (Som väl inte är sååå små längre!)

Botaniska Trädgården i Uppsala

image328

Idag bar vägen till Uppsala Botaniska Trädgård! Inte så mycket blommor än, men de som doftar ljuvligast i trädgården, Bergsklint, blommade i blått och vitt. Nyckelpigornas favorit liksom min!

image331

Utmed den vackra muren som ligger i lite halvskugga blommade även denna näpna lilla växt som jag tyvärr glömde ta namnet på, jag hade fått syn på en annan favorit- Trams! Stortrams och Getrams blommade även de. Tyvärr blev bilderna på dem för suddiga... Det började bli dags för fika..

image329

image330

image332

image333

image334

Utmed Orangeriet samsades Lagerträd med Citrusträd och hela atmosfären kändes härligt osvensk, långt från snö, mörker och kyla... Knastret i gruset, de blåa skuggorna och solen som värmde förde mina tankar till Medelhavet. image335

Solvarm vägg och skira blad, åh jag älskar sommaren - för visst är det försommar nu? I allafall dagar som denna.

odla.nu

image327

Eftersom jag varit lat och inte hunnit fotografera får jag visa odla.nu's vackra bild! http://www.odla.nu

RSS 2.0