Iiiiiii snart sommar!!! Jippiiiiiii


Pärlhyacint, vinbär och Förgätmigej (det ser verkligen underligt ut,
men det stavas så)... Å solen sken, vilken härlig dag!

Björkar, musöron & glitter

  

Ljuvliga vår! Nu är det hög tid att beskära rosorna, för nu har Björken musöron :) Jag har hittat massa massa Liljekonvaljer, fast de är ju långt ifrån färdiga så att säga... Snart är sjön full av små svarta grodyngel,  tycker de är ganska söta jag.

Hoppas solen skiner hela helgen och att alla får en underbar valborg!

Sol och vår

  

Ja, nu behöver man inte leta vårtecken längre, den är HÄR! Med buller och bång kom den, man blir lika överraskad varje år, eller ja, JAG blir det! Igår städade jag balkongen medan smurf sov frukost. KANSKE kan vi grilla idag?! Jippi yeah! De som ännu ej prövat rökspån och indirekt grillning har mycket att se fram emot!


Bild från Weber

Jag fick en liten utbildning i grillning av Weber, massa bra tips och trix! Det mesta står med på deras site! Finns film också ;) Klicka på grillen så kommer du till varje grillares paradis!

Ostkaka?

   

Jag fick en underbar glaskupa med fat på Lagerhaus av mamma, tänk en ljuvlig chokladkaka i den istället för en...ost... Eller uuuust som vi säger :) Jag undrar hur länge den kommer hålla, än så länge en vecka!

(Kupan alltså, inte uuusten, hihi)

En god bok...

 

En god bok för liten, Tummen. Jag minns Tummen från när jag var barn, finns det någon sötare & gulligare ( ja, barnboksfigur då självklart...) än den lilla Tummen? För egen del har jag inte läst sedan jag läste ut Millenium triologin och nu kommer den långa väntan på del två på bio... Jag räknar inte alla vara gravid- och barnböcker riktigt som läsning, det var mer "utbildning" :) Snart kanske man kan försöka sig på en roman igen?! Någon som läst en bra deckare på senaste?

Somrig lunch

 

Picnic i vardagsrummet på filt tillsammans med smurf & ett gäng gosenallar av varierad sort. Idag bestod lunchen av en sallad med lax & feta... Mycket mumsigt! Lidl hade jättebilliga körsbärstomater, salladslök och plocksallat :) Jag var där för barnböcker med ljud :)

:)

   

Idag fick jag mitt halsband med posten! "Ha alltid hopp om det bästa för dig själv & för andra" stod det på ett litet brev som följde med, fint! Tack igen för barnens hälsa, vår hälsa och våra familjer samt vänner. Mina tankar går till de som mist någon för tidigt...

Spelevink





Jag kan inte låta bli att skratta när jag tittar på dessa bilder! Lilla lilla spelevink (och hennes goofy mamma)! Vi har döpt om oss till mamarazzi & wappa... Stackars barn av mediaåldern...Kolla in min snygga randiga tröja, 29:50;- på Lindex!!! Det var VERKLIGEN ett fynd! :D

Väna viol

   

Ja, det var jag som kröp runt bland löv, myror, vitsippor, vårlök & violer... Åh, en vacker dag ska jag köpa mig en "riktig" superkamera, typ när jag är pensionär och har tid att krypa runt. Numer har jag fullt sjå med att få till en bild med skärpa och de närmsta åren lär inte bli mindre upptagan :)

Utflykt

  

Vilken helg! Först stan med mamma på fredagen, lördag promenerade vi till centrum och shoppade loss och igår åkte vi till Tyresö Slott! En fika på Notholmen i solen, ett besök på handelsträdgården och sen - IKEA! Tur att helgen är slut ;p

   

Åh...




Bilder från Hemtex

Hemtex har skickat ut ett reklamblad som får mig att bli helt desperat efter en stuga vid havet.

Min sambo frågar gång på gång;
-Har du tittat färdigt i Hemtex reklamblad? Kan jag kasta det?
Varpå jag svarar;
-Näääääää, jag vill ha kvar det ett litet tag till...
Sen sitter jag och bläddrar, drägglar, suckar och överväger att ta ut allt jag har och köpa trisslotter - vem vet? Jag KAN faktiskt vinna, å då kan jag köpa min stuga... Visst då? Visst KAN det hända?

Nej? Eller? Va?

   

Alltså, hade de verkligen slagit ut igår? Har de kanske varit utslagna flera dagar? (Utslagna, haha, så kan man ju inte säga!) Helt seriöst känner jag mig lite blåst, det går för fort nu! HUR kunde jag missa att Forsythian slog ut? Nästa gång jag går ut trillar väl löven från trädet och jag står där förvirrad och kliar mig i huvudet...

Tiden är sig inte lik.

Wow, värsta bästa!

   

Anti-stress-piller! Vilken TUR att jag hittade dem, för jag har såååå mycket att göra!!!

Mysigt med mamma/mormor



     

     

     

Vilken härlig dag!!! Vi mötte mamma/mormor i stan och promenerade till Söder! Där gjorde vi ett besök på Marias Garn, underbara garner, massa inspiration och framför allt supertrevlig hjälp!!! Tack! Sen rullade vi till Blooms Bageri och fick oss massa gosaker i magen, allihop :) Lilla Nyfiken hade mycket att titta på!
Tack ♥mamma♥mormor♥

Sex and the city



Jag skulle nog helst vara Miranda, fast jag är mer som Charlotte, pryd pryd pryd, jobbig & tjatig ;) Såg just någon repris för sjuttioelfte gången i rad och Steve friade till Miranda och sen kom de fram till att det var ingen bra idé, men de har "Det" (ja ja ja det är bara en serie...)

Hon är så cool Miranda, inte häftigast, inte hetast och inte snyggast men coolast. Sen är hon mest verklig tycker jag och hon växer, smyyyger sig på en och sen kommer man på att; den där Miranda är bra schysst :).

Morsdag's comin' up - Ge med hjärtat

Kan som mamma själv inte tänka mig en bättre present än ett bidrag till Barncancerfonden...Det var inte så länge sedan jag skrev om HOPEsmycket, jag vet, MEN det tar 2-3 veckor innan man får det när man beställer så då måste man vara ute i god tid!



Värsta bästa morsdagpresenten!



Gillar man inte halsbandet kan man köpa något HELT annat & lägga det i snygga presentförpackningar! För att läsa mer om produkterna klicka bara på bilderna!

♥Nu har även underbara [En bulle ur ugnen] lagt upp ett inlägg♥
Mrs. s Pearl Hem & Lycka Hemmabloggaren är bara några av de som skrivit om Barncancerfonden♥
HÄNG PÅ du med!

Med en gåva stödjer du verksamheten

Du är välkommen att ringa in din gåva på telefon 020-902090 eller
sms:a ordet FORSKA till 72900 så skänker du 50 kronor.
Barncancerfonden



Första & andra inlägg i ämnet :)

Yummie yummie

   

Mmmmmmm nam nam god müsli! Igår köpte jag en ny müsli, och i morse när jag hällde upp den blev jag glatt överraskad av en skål full med hjärtan :) Det där Frebaco gör bra schyssta grejer!!! Dessutom stödjer de Barncancerfonden- underbart!

Bokmal

   

Vi var i bokhandeln, Lilla näktergalen & jag. Det blev tre nya böcker; Bäbis arg, Bäbis jobbar & Randis och Rundis vill leka :) Bäbisböckerna är såååå underbara! Så enkla men uttrycksfulla bilder och man känner precis igen hur det känns!

Glass? Va? Var? Näääää, det tror jag väl inte va?

Babytips



Det tog ingen tid och det kostar inte mycket men det gör blöjbytena, påklädningar, nagelklippning, fotbad, öronputsning och allt babypyssel SÅ mycket enklare: klistermärken på kaklet & gosedjur som hänger under skåpet :)
(Har man inget skåp kan man hänga dem från taket). Lilla liten älskar sina skötbordskompisar! Klistermärkena köpte jag nog på IKEA någon gång för längesedan, de små djuren köpte jag där i julas för 5;- st, sen har jag bara trätt sytråd igenom!

Yiiihaaa fika på balkongen!

   

Var det tänkt, men min hosta (hatar är ett starkt ord men jo, jag hatar den) fick snusförnuftiga mig att sitta inne, fast med öppen balkongdörr! SEN när jag hade fikat klart gick jag ut, utan skor och jacka BRIGHT...

Ingen kan anklaga mig för att vara konsekvent inte...

Måste rekommendera Willys egna muffins! (Säkert proppade med e och sånt som jag är väldigt anti, men ibland så orkar jag inte vara så himla duktig!!!) (För det förstår man inte när man ser alla mina inlägg om kakor & godis?... Hmm) :D

Ja tack :)




Tack för tipset Linnea, HUR har detta kunnat gå mig förbi heeelt omärkt?
Jag som älskar Eisenmantöserna!

La Lax

   

Lax, lax & lax, min karl har fått dille på lax... Jag gör lax i princip varje dag. Nyttigt, gott & bra ja, men...varje dag? Igår åt vi lax- & pastasallad!

Lax
Pasta fiber från Kungsörnen (med lågt GI)
Riven morot, zuccini & färsk spenat
Fetaost
Rostade frön

Jag brukar koka pasta, ris & cous cous med gurkmeja, då blir det gult och fint :)
Denna rätten innehåller samma saker som förra laxrätten,men ändå smakar det helt annorlunda!

Filosofi på söndagseftermiddagen

  

Det finns en sådan kraft i naturen, en sådan stark vilja till liv...

Kanske beror det på alla hormoner som kommer med barn,kanske på just barnet, men jag har blivit så rysligt medvetet tacksam. Jag har väl alltid varit glad för min hälsa, för allt vackert i världen, min familj och mina vänner men nu, nu går jag runt och känner mig sådär välsignad som man ser folk är på Oprah typ :D

Det är faktiskt nästan lite pinsamt för andra stunder kommer gigantiskt tunga & svarta moln över mig och jag vill bara fly, gömma mig, vara oansvarig & omogen, haha... Jag tror bestämt jag blivit mamma.

   

Älskar Dig lillsmurf!

Oh tack *rodnar*

 

Igår var jag och smurf på mitt jobb och hälsade på! Vi fick blomma & presentkort till PO.P!!! TACK! Tänk vad snällt!!! Jag blev jätteglad och åkte genast till affären och köpte en RANDIG luvtröja till vår lilla stjärna! DET var helt oväntat! (Presenten alltså, randigt var väl mindre oväntat!)  SÅ trevligt  ♥

Ge med hjärtat!

Barncancer drabbar vem som helst, när som helst...

Kanske kan vi få en liten "pay it forward" rörelse här!!!
Kika in hos  Hemmabloggaren! Jag hoppas fler hänger på!



Med en gåva stödjer du verksamheten

Du är också välkommen att ringa in din gåva på telefon 020-902090 eller
sms:a ordet FORSKA till 72900 så skänker du 50 kronor.
Barncancerfonden

Kika gärna på mitt förra inlägg om Barncancerfonden!


Balans!

   

Ja, så var det detdär med balans här i livet ;) Man kan inte bara äta GI-mat!!!

Pustar ut...



Det är härligt med högtider, det är underbart med släkt...men... skönast av allt är att få pusta ut efteråt ;) Att återgå till rutinerna hemma, det vi känner igen - utan överraskningar. Vakna hemma, ha allt vi behöver till hands, lugn och ro i vår takt och vår melodi.

Idag var vi på BVC och luftade helgen ;p Det är skönt att alla, precis alla, upplever samma sak. Vi har samma frågor, samma problem och samma tvivel som funnits i alla tider. Det allra bästa är att;
Det finns inga (så gott som...) fel!
Rutinerna kommer, stressa inte... N J U T av lilla livet!

Beach 2009

   

Jag har välsignats med exprimentlust i köket och min sambo sa att DET är vad som utmärker en riktig kock (hade han i sin tur hört Mr Gordon Ramsey (jag är lite osäker på hur hans namn stavas)). Min familj tycker om så gott som allt jag gör- kanske är de inte så kräsna eller så kan det vara som min sambo sa ;) Jag föredrar att tro det!

Igår svängde jag ihop en Halloumi-kalkon-zuccini-omelett med ljummen sallad på spenat, isberg, broccoli & rostade pumpa/solrosfrön!

GI omelett

Riv;
En halv halloumi
En morot
1/4 zuccini
strimla några skivor kalkon

Börja med att steka halloumin lätt, häll sen i grönsaker & kalkon - 

Vispa 4 ägg med lite vatten, pepparmix & örtsalt och slå över ost & grönsaksröret
Stek på svag värme och vänd.

Ljummen sallad
1/4 huvud isbergsallad
1 näve färsk spenat
100g broccoli

Koka broccolin och häll över den sköljda och strimlade salladen & spenaten. Pressa över lite citron & krydda med chiliflingor & lite parmesan

Lägg salladen på en tallrik och lägg omeletten ovanpå, strö rostade frön på!

Ge med hjärtat


Bild från Barncancerfonden.se

Jag & min sambo är lyckliga varje dag över våra mirakels hälsa... Jag tackar varje dag som går för vår hälsa & våra nära och kära. Alla har det inte lika bra...

Det är inte alltid man känner att det finns mycket att ta av, men man kan bidra med 20:-, tjugo kronor- tänk om ALLA avstod 20:- för cancerforskning...

Jag kommer att bära mitt HOPEsmycke med stor glädje och som en påminnelse om hur lyckligt lottad jag är, beställ ett du med HÄR


Ååååh

   

I min röda väska som hängt på sängkanten (för länge) hittade jag smurfs första blöjor, "premature" från apoteket. SÅ liten, så otroligt liiiten hon var! Nu är vi på storlek 4 :) Tänk vad hon växer fort! Snart 7 kg... Våran lilla liten är ganska så stor!

Vad hände?

   

Lillan är inte riktigt eld & lågor över vår senaste möbel, en Stokke Tripp-Trapp-stol, av hennes min att döma. Än så länge sitter hon väldigt korta stunder, runt 8 minuter men vi ser ljust på framtiden som ätande föräldrar även om vi båda är superduktiga på att äta med en hand vid detta lag :D

Småkryp



Vi har fått kryp i soffan upptäckte jag just... Bäst å ringa Anticimex... ;p

Till havs



Snart så...

 

Ut bland kobbar & skär! Sist såg det ut såhär:

 

:)

Söta jordgumman

   

Jag, vår lilla jordgumma & kanin var ute på promenix. Fortfarande stannar jag ganska ofta och står och försäkrar mig om att hon andas, lilla smurf!!! Fast nu har du faktiskt passerat FYRA månader. Det är inte klokt, fyra månader - det är ingenting och ändå en evighet ♥ VAD var livet innan dig?

I mitt ägg



Påskharen måste läst min blogg för i påskägget låg den! Lilla underbara björkgröna Iittalaskålen! Tack haren!

Mötte våren på Zetas










Svägerskan & jag var på Zetas trädgård, tillsammans med halva Stockholm ;) Efter en kanongod fika spatserade vi runt bland perenner & krukor och längtade till sommaren... Allt var fint och solen sken, en härlig dag för oss trädgårdsnördar.

Påskmiddag

   

Påskmiddag med härliga bonusfamiljen! Med värdpar, fem barn med partners & barnbarn blev huset fullt :) Det var äggmålning och påskäggsjakt så det stod härliga till.

  
Dagen innan var det påskmiddag hos svärföräldrarna även där huset fullt med barn och GODIS GODIS GODIS!!! Både i matväg och i snask ;p Jag tog med mig lilla smurf och gick på vårjakt!




Ränderna går aldrig ur?







Eller hur är det man säger? Blir intressant att se i framtiden, antingen kommer hon gilla ränder, eller hata dem :)

Glad Påsk!

   

   

Hoppas på mycket påskgodis, mat & gott! Vi firar med familjen, som bara blir större & större :) Högtiderna har blivit sååå annorlunda sen jag fick barn, nu eget, men redan innan med Lill-Tarzan... ALLT blir så annorlunda med barn, jag tror inte man förstår innan man står där själv. Livet blir mycket mer, allt blir mycket mer :) Tack för att jag får uppleva det!

Mmmmums

   

Vi hade trevligt besök! Först gick vi en rask promenad ute i solen sen blev det våffelfest! Liten satt snällt bredvid och log! Igår blev våfflorna SUPERfrasiga :) Kanske var det för jag hade bubbelvatten i?! Har man nu en Soda stream så kan man likaväl testa tänkte jag!

Frasiga våfflor

2 dl mjölk
2½ dl vatten (gärna mineralvatten/bubbelvatten)
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör

Påskigt värre!

   

jag köpte en Chrysantemum till påsk, vilka kronblad! Ljuvligt! Jag köpte massa minipåskliljor i kruka också, får se vad jag hittar på med dem! 15;- st är inte mycket!!! Såg massa snygga krukor för utomhusbruk också - allt på Bauhaus!

Höga berg

   

Vanlig asfalt ser helt plötsligt ut som norska fjällen :) Jag undrar hur de klarar sig nu de små liven, det finns ju knappt några blommor? Nu äter väl nyckelpigor förvisso annat, men fjärilarna? Hur klarar de sig? :/

Solvarm

   
Solvarm vägg och sommar... (Fast det var faktiskt mars & kallt när jag tog bilden, hihi). Igår kväll innan jag somnade låg jag och tänkte på ord jag gillar det blev;

Hem
Familj
Vår (både som i årstid & "ägandeform")

Det finns så klart många fler men dessa tre får bli ledstjärna för dagen, ja kanske till och med för hela påsken!

Glad som en lax

   

Glad i lax, görgött mä lax!!! Idag svängde jag till det till middag.

Ojämna bitar lax är hur bra som helst att bara slänga i en form med
pepparmix, lime & lite örtsalt - täck med folie och kör i 200° i ca 20 min.

Serverades här med råris blandat med strimlad färsk spenat & tärnat äpple. 

Toppa med en fetaoströra av simplaste slag;
feta, riven gurka & creme fraich!

Som sagt görgött! Till efterrätt lite fruktsallad! Mmmmmm!!! (Snart dags för min arraksboll & kaffe!)

    

Lucky me

   

Ibland hittar man ett såntdär halsband som man liksom känner är gjort för en! Det gjorde jag idag när jag var på 1-årskalas på Yderby8! Det kändes som det ropade på mig :)

   

Jag tror faktiskt det väntade på mig :)

Beach 2009

   

Nu ska vi lägga om kosten lite här, efter allt slarv under graviditeten och de första månaderna ska jag testa på lite nya gosaker! Matvete är en helt ny produkt i mitt kök, ska bli spännande!!! Linser & bulgur har funnits med ett tag men blivit lite bortglömda :)

Jag tror dock på balans i allt, så för att inte skapa oreda så...

   

...tar jag mig en liten fika medan jag funderara på vad jag ska laga för mat!

Lilla Kanin

 
Hon är så söt med sin lilla kanin :) Jag skulle kunna göra en blogg på alla bilder jag tagit när hon sover, det är marginell skillnad på bilderna skulle jag tro men jag kan inte låta bli... Det är omöjligt att rensa bland bilderna också, fastän jag vet att antagligen kommer de bara bli liggandes på något minne. Jag MÅSTE skriva ut och göra ett album... Nåväl, jag har mitt lilla album online här :D

Vår Skatt

    
    
    

    
    
    

Konsten att se sötast ut i världen.

Vårstädning?

   

Var ska vi äta?

   

Blåsippan ute i backarna

 

VÅR!!! Det är vår! Jag kröp runt där bland löven som en annan liten igelkotte med kameran i högsta hugg. Citronfjärilarna fladdrade och sen såg jag en påfågelfjäril också! Men att fånga dem på bild med en barnvagn är ungefär som att försöka knäppa knappar med boxningshandskar.

Mitt hjärtas fröjd & glädje

   

Vårt Lilla monster! Jag kan inte få nog av dig! Nu börjar du snart skratta, du piper & tjuter av glädje och jag KÄNNER att du älskar oss :) Med risk för att vara sjukt tjatig; jag älskar dig!!!

Baka baka

   

Hmmm, var är dl-måttet? Lilla älskling är inte så svårtflörtad vad gäller underhållning! HELT bortkastat att köpa dyra, pedagogiska och coola leksaker, köksprylar i glada färger lockar mer för vår lilla bagare!

Hej vännen!

  

Idag träffade vi mammas bästis med familj igen! Nu var flickorna vakna och pigga! :) Det blir ju inte så ofta när man bor på varsin sida om landet :/  Hoppas vi ses snart igen!

   

Mamma hade glömt liften men lilla Guldklimpen somnade snällt i barnstolen istället :) vi andra fikade!

   

Vill fara :)



Jag vill åka till Gekås Ullared! Jag & min karl (han äääälskar gekås (och IKEA))... Men än så länge är det lite för långt känner jag för att fara med lilla smurf... Men snart, mycket snart!

(Haha, nej, det är INGET aprilskämt, han älskar Gekås & IKEA...)

Vakna lilla videung

   

Nu är det vår! Det såg vi igår när vi promenerade "downtown"! Solen skiner & fåglarna kvittrar oavbrutet, fotbollsplanen är krattad och cykelvägarna fulla med grus grus grus! Det är UNDERBART med allt LJUS!!! Heja våren!

RSS 2.0