Jag vet inte jag...

   

Åh jag vet inte... Hon BORDE väl sova i sin säng... Men jag undrar jag. :(

Har någon någonsin ångrat att de haft sina barn bredvid sig i sängen? Känt att "Hmmm, vi borde tvingat henne sova i sin säng"? Det är en sååå kort tid, snart är hon stor!!! Föräldrar som klagar på att de inte fått sova "ifred"? Jag fattar inte. Å andra sidan har hon "bara" sovit i vår säng i tre månader... Men jag förstår inte hur jag ska kunna sova utan hennes små andetag i mitt öra, hennes kladdiga små fingrar som drar i mitt hår, hennes kvitter och gurggel och hennes små fötter på min mage. HUR? Jag KAN inte föreställa mig när hon blir äldre att jag skulle kunna känna att hon sovit för mycket bredvid mig???

Vårnytt







Jag hittade såååå mycket kul till lillsmurf! Nu kan det bli vår!

Tiden flyger!

   

Nu är det snart ETT år sedan Yderby8 öppnade. Det är inte klokt!!!
Missa inte klädbloggen!!!

Hmmm...

   

   

Hmmm.... Svart? Till våren? Nej... Beige är så beiget...
Man kan förvisso beställa i grön?

Kanin?!!!

   

Åh, vi letar kanin... Från Åhléns Teddy & CO... Nu har hon lärt sig att kanin kommer när det är sovdags (inbillar sig mamma) TÄNK om kanin (Gud förbjude) skulle komma bort? (KOMMA bort förresten? Vad är det för jätteunderligt uttryck? Komma bort? Det borde heta "Försvinna bort"? Visst?)

FRAM

FRAM med utemöbler= FRAM med klockan!


Varför håller vi fortfarande på med detta? Kan vi inte bara kvitta dendär timmen en gång för alla och bestämma oss för EN tid? Jag bara undrar...

(Stolen kommer från Cinas.dk)

GLÖM INTE!

   

Campinghund?

   

Vi pratade om hundar, farliga hundar, varpå vår Tarzan säger;
- Är det en sån där campinghund?!

Vi skrattade ganska gott & kom sen på en ny sport- Campingsport! Man får öva på att slå upp tält, pissa i skogen, tända gaskök & grilla :D Dags att anmäla sig för vårens träningsläger kanske?!

Bagarens dag

   

börjar tidigt :) Idag var jag uppe med tuppen kl 07:00 och satte igång med att
b a k a. Jag knäpp? Nej, mamma. Vill jag göra något så är det allra bäst att göra det INNAN lilla familjen vaknar! När alla andra snusade i kudden stod jag och förbannade margarin... ALDRIG igen att jag bakar med margarin. Bara ordet margarin! Man HÖR ju att det är äckligt!!! Nej, tackar vet jag hederligt smör. Smör, det låter rejält, det låter stadigt och det låter gott :)

Efter baket? Ja då slog mamma upp sin laptop, tog ett glas proviva- pro mage :) & en kopp te!

   

GOD MORGON! Nu ska jag amma lilla Smurf ♥

(JAPP, jag är jättebortskämd med en baby som SOVER!!! (ÄN så länge iaf!))

Minibricka





Hmm, ok, likheten kanske inte är slående direkt, men det var dessa elefanter från Svenskt Tenn som for genom mitt huvud när jag såg brickorna i Krabats monter på mässan. Tyckte det var en kul idé att göra en "groggbricka" av den ( nu dricker vi visserligen inget med alkohol i så uttrycket "grogg" blir lite fel...)! Precis lagom för ett glas & en liten skål för snacks! HUR gulliga som helst! Smurf fick också en brick, fast med lejon på :)



Fast Smurf vill nog hellre ha choklad än droppar :/

VILL HA VILL HA

  
De är sååååå fina. Jag vill ha allihopa... Såg dem på mässan och blev kär. Men "Spara" i mig kom fram :( Tack och lov kan jag beställa på nätet när "Slösa" dyker upp igen!!! Kika in hos Edursdotter!

Min nya "bloggvän"

   

Jag har hittat ännu en underbar blogg som jag skrattar högt till, blir rörd och lycklig av. Följ med och häls på!

Trädgårdsmässa 2009

   

Det gäller att synas, och det gjorde Bossons, jag tror de hade fyra (!!!) montrar på Trädgårdsmässan! Kliv in och kika! I övrigt fanns det vääääldigt mycket fint!

TACK G & A för en superdag! Tack för våra underbara små änglar!

     

Världens snällaste barn, ni kan ALDRIG anan hur stolta och lyckliga ni gör oss! Puss puss puss från de stolta morsorna ;p

En annans död...

   

Min ena dadelpalm har lämnat oss, vilket resulterade i en tom kruka... Just nu har jag liiite annat att tänka på än blommor så krukan bebos numera av tidningar! Lite annat är det som resulterar i gosedjur & barnböcker, påsar under ögonen men ett lyckligt leénde som når såväl hjärta som öga.

Vår i sikte!

   

Igår fick jag blommor från vår gäst Jan, plockade för hand efter en farlig fight med en vildros ;) Blod spilldes, så man kan säga att buketten har ett högt pris :D TACK för dessa ljuvliga snödroppar & vintergäck!

Utvecklingsfas på G



Nej, din lilla guldklimp är inte en alien som blivit utbytt! Det är bara en av biljoner faser din lilla skatt går igenom... Vi genomgår nu en lång och stor utvecklingsfas och vår lilla solstråle blir ibland en orkan. Hon vill INTE sitta själv, INTE ligga ner, INTE leka, INTE sova, NEJ NEJ NEJ säger allt i hennes läten, hennes miner & ögon. Det är svårt att förstå och svårt att veta hur man bäst ska hjälpa. Jag har haft stor glädje av "Växa & upptäcka världen" av Hetty van de Rijt & Frans X. Plooij. Helt klart värd sina 39:- :D

Jag Våffla?!

      

Jag bjöd på våfflor idag! Mamma & hennes karl kom, lillan sov och vi mumsade våfflor så det stod härliga till, då glömmer man lätt att ta de därsnugga uppläggningsbilderna med fräscha fruktsalladen & läckra sirapen... SÅ det blir smetrester & våffeljärn :) OCH recept på SUPERfrasiga våfflor!

3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2    dl mjölk
2½ dl vatten
100 g smör

Yummie yummie I´m a Miss Goodie Two-Shoes mummie och använder såklart fullkornsmjöl- vilket kräver aningen mer vätska... Våffla på!

Vad? Havstulpan?

   

Vad river man med denna sida på rivjärnet????

UPPDATERAD 

NU vet jag vad man river; Pepparrot! Som för övrigt innehåller SJUKT mycket mer c-vitamin än någon annan frukt / grönsak!!! Det ni, återinför pepparroten i kosten! Det är ju kanongott! Who needs wasabi when you got Pepprig pepparrot?

Obama Pannkisar & Maple Joe

   

Say Hello to my friends Obama Pancake & Maple Joe,
 two tasty guys from over there :)

Idag gjorde jag dem supernyttiga med Grahamsmjöl (2 av 5 dl) Minimjölk (2 av 5 dl) OCH jag hade ZERO suger i smeten, ja jo jag hade en extra dl mjölk eftersom jag tog grövre mjöl!

The Original

3 ÄGG
5 DL MJÖLK
5 DL MJÖL (gärna med fullkorn!)
2 TSK BAKPULVER
2 MSK SOCKER (jag tog bort en, det var tre från början...)

Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa mjölk & äggulor, sikta i mjölblandningen och slutligen vänd ned vitorna.
Låt svälla i 30 min och stek sedan pannkakorna på medelhög värme!

Jag är lyckligt lottad...

    

Alltid redo!

   

Igår fick vår lilla smurf en jättefin present från "Moster" & hennes familj, den UNDERBARA nappboxen från Cultdesign! Den är såååå söt!

       

       

Gotta gotta hallongrotta

   

Medan mina älsklingar sover frukost så bakar jag kakor, mmmmm kaka!!!

125 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
2  dl mjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

hallonsylt
16 muffinsformar
 

Sätt ugnen på 200°. Ställ ut muffinsformarna på en plåt.


Rör smöret tillsammans med sockret tills det är vitt och pösigt. Blanda ner mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i degen. Rulla degen till en längd och skär den i 16 delar (enklast genom att börja på mitten, dela sedan i 4, osv). Rulla degen till bollar och fördela dem i 16 muffinsformar. Tryck ut en liten fördjupning i varje boll. Lägg i en klick sylt. Grädda i 10-12 minuter mitt i ugnen.

Jag hade inga formar så mina kakor blev platta... :) Men det gör inget för de är lika goda!


Earth hour

   

Jag blev helt paff när jag tittade ner i konsumkassen när min karl kom hem från affären igår :) Ett SVART mjölkpaket?! Det tyckte jag var häftigt! Vi kommer lätt släcka!!! Sen hoppas jag kunna se stjärnorna!

Mr Pancake

   

Yummie yummie in the tummie :) Idag gjorde jag Obama pannkakor med recept ur senaste Elle Mat & Vin. JÄTTEBRA recept! Pannkisarna blev super! Jag hade i lite kakao i halva smeten, vrålgott med banan & lönnsirap!

3 ÄGG
5 DL MJÖLK
5 DL MJÖL (gärna med fullkorn!)
2 TSK BAKPULVER
2 MSK SOCKER (jag tog bort en, det var tre från början...)

Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa mjölk & äggulor, sikta i mjölblandningen och slutligen vänd ned vitorna.
Låt svälla i 30 min och stek sedan pannkakorna på medelhög värme!



Kompis Kanin

   

Mamma köpte lilla Kanin när skrutt låg i magen, det var den sista lilla kaninen som satt ensam på hyllan på Åhléns barnavdelning och öronen var så oemotståndligt mjuka och sköna... Nu försöker jag lära smurf att när kanin är med, ja, då är det dags att sussa sött. Det verkar funka, och öronen har fått ersätta snuttetrasa :)

Nu!

   

Nu börjar det allt likna VÅR!!! Låååånga skuggor, ljusa förkvällar, grus i stora drivor (ute, inne, i skorna, i hallen- ja överallt!) Idag blev det ingen lång promenad, lillan tyckte inte det var sovdags när mamma tyckte... :)

   

Och det ser ut att bli vackert imorgon med!

BLOGGTIPS

   

                                myltan.blogg.se

Hon var på blogg.se's startsida någon gång, minns ej när, nu finns hon bland mina favoriter. Denna tjej kan rita/teckna hon!!! Hoppas hon inte misstycker att jag lånade snigel för att "puffa" för hennes blogg :/

Nice pants!

   

På Yderby 8 finns det massa snygga & annorlunda kläder som man är nästan ensam om att ha. Jag vill ha dehär jeansen jag! Hoppas min storlek finns kvar när jag väl tar mig dit!

Björnen sover

   

Med kanin tätt intil, och som vanligt, gömd under sin filt :)
Sov sött min skatt! Älskar Dig!!!

Peta På Pingu







Passa dig Pingu! Nu tar jag dig!!!
Fast hon missade Pingu på tv idag igen...Tackar vet jag svtB, de visar bra och fina program! Inte som Nickelodeon, Jetix, Cartoon, Diseny och alla de andra skräniga barnkanalerna! Sen är det väl en viss skillnad på målgrupperna så klart...

Kattsnack



 

 

 

Lilla liten & katten hade ett väldigt kul samtal, och mamarazzi fångade allt på kort!

   

Härlig Helg!!!

   
         
   

Vilken underbar helg, ut på isen och grilla! Vissa fiskade, vissa sov och jag körde rally med vagnen, tappade korv och eldade! Det var farfar som drog ut oss allihopa på isen, fixade hål och spön - farmor fixade varm choklad, bullar, festis, kaffe och körv! TACK för en underbar helg kära familjen :)

  

Fina spår på isen :) Här har rallymorsan spunnit loss, haha!

Vad ska man säga :)

   

Hon vill tydligen ha mörkt när hon sover ;) 
För denna lilla ritual har hon enbart dagtid - tack och lov!

Vad ska vi äta?



Jag är alltid på jakt efter nya recept, men kanske mest inspirerande bilder på god mat! Jag har en ny favorit- Meny.se! Supersnygga foton, härlig site och goood mat!

Solstrålen!

 

Min lilla solstråle vaknar efter promenaden ute i solen :)

-Heeeej mammas lilla pussgurka!
-Gurgel gurgel joller gurgell aiiii pppuff puuuf
-Vill du komma upp?
- Håååå eh ouiiii gurgel gurgel ueoo!!!

Sömntutan

       

       

Jag tyckte det såg lite varmt (?) ut med filten i ansiktet så jag drog upp den lite, nästa gång jag tittar så är den tillbaka... Jag blir lite smått nervös när hon sover så, är fortfarande rädd för psd (plötslig spädbarnsdöd)...

Men å andra sidan, HON vill ha det så, det enda jag kan göra är att kolla till och se till att det inte blir för varmt. Jag har läst på och jag klär henne lätt (även om hon ser väldigt intrasslad ut här...), hon sover inte på mage och hon har napp!


"Napp

I de flesta länder där det har studerats har man funnit att napp har en skyddande effekt. Det anses bero antingen på att nappen stimulerar känselnerver i munnen, vilket fungerar som en väckningsmekanism, eller på att barnets sugande och sväljande håller svalget rent från slem."

Dessutom var balkongdörren på glänt...


Please Lady Snow, let us go!

       

Det har varit jättevackert, mysigt och kul med all snö, jag är GLAD att vi fick snö men... Det räcker nu, det är dags för vår, grönt och skirt - inte hårt, kallt och blött!!! ( Jaaa, jag VET att det är såhär det är, varenda år, fram till maj minst...)

Hello Herr Halloumi

   

Det är ju sååååå gott med halloumi, jag glömmer det emellanåt!
Åt just en spansk/grekisk omelett med halloumi mmmmmm det satt fint! Tog inga bilder på min lunch, prioriterade att hinna äta den innan smurf vakna :)

Men Nigella har några raffiga recept på www.nigella.com så kika där,
eller klicka på bilden så kommer du direkt till the wonderful cheeeese aka halloumi.

Minä rakastaan iittala

   

   

Ja tack, Kiitos... Minä haluan molemmat!
Iittalas produkter är så sjukt snygga, logon likaså... Ihana iittala!

Pingu :)



Nu är det Pingu på svt B, men jag tittar ensam för lilla Pinga sover... Hon har blivit VÄLDIGT bestämd på när hon vill sova, då hjälper inget annat än att lägga henne i lilla liften. Förr somnade hon i famnen, men den duger inte längre :( Det ÄR positivt, men jag känner mig lite övergiven... PIP tänk när hon inte vill sova bredvid mig mer!!! (Om si sådär en tio år kanske hihi)

Jag visste inte...

   

Ingen hade heller kunnat förklara för mig hur det känns när ens lilla busfrö tittar, tittar & verkligen TITTAR på dig, studerar ditt ansikte, räcker ut handen för att dra i ditt hår, nyper i näsan och sen brister ut i skratt eller bara ler nöjt och jollrar. Ingen hade kunnat förklara den känslan för det finns inga ord stora, vackra, mjuka eller fantastiska nog!

Du lilla lilla mirakel jag älskar dig!

Haha ha ha

   

RISK föreligger att jag är en MEGAnörd med otroligt dålig humor...

Vår lille (fast han börjar bli stor) Tarzan fick en vas när han fyllde år,
idag när jag tittade närmre på den insåg jag att den såg precis ut som våra Iittalaglas :)

Så nu kan du få; Liten, Mellan eller STOOOOR mjölk när du äter här! Fniss fniss

Vår?...

   

Någonting säger mig att det är ett bra tag kvar till sandaler & solhatt...

Fångade ÄNTLIGEN skrattet!








Underbara Sötnosen skrattar, det gör hon ofta -
när kameran inte syns! Men idag lyckades jag ÄNTLIGEN fånga hennes härliga skratt på bild!!!

Gäääääsp

   

Efter en KORT tupplur på frukost tittade fröken på tv-shop :)
Fast, så speciellt intressant verkar det inte vara ;)

Sovträning

  

Hon älskar sin mjuklift, men det är inte alltid den är med så lite sova på soffan-träning skadar inte :) Snart har hon väl blivit för stor för den med för den delen, mjukliften, inte soffan ;p I morse satt hon för första gången i badbaljan, det var efter det äventyret som lilla liten slocknade med sin kära snuttetrasa i hårt grepp...

Tredje gången gillt

   

Jag erkänner, jag röstade på Caroline Af Ugglas låt "Snälla, snälla" TVÅ gånger igår... Faktiskt röstade jag på den första gången också :) Vet inte riktigt varför? Men något med hela hennes person gör mig lycklig för hon känns så AVSKALAD, REN & bara KUL i denna värld av silikon, fake hår, indianpuder ( Lili & Susi, kan ingen tala om för dem att 80-talet är SLUT???) och bimbofnittriga Britney Spears wannabees... HEJA DIG lilla fröken Pippi Långstrump Af Ugglas :) Jag tycker du rockar TJOCKT! 

Baka baka

      

     

Jag bakade tårta i fredags! Lite moussetårta med vissa ändringar :) Istället för att bara ha vit choklad hade jag en mix, istället för passionsfrukt hade jag hallon & jordgubbar, istället för att lägga dem på tårtan hade jag dem mitt i... Så det var nästan precis som originalreceptet...

Det är en riktigt enkel tårtbotten som man kan använda som bas för ett berg av frukt och bär som sedan serveras med lättvispad grädde / kesella / glass...

300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.


Det blir lite avbrott då & då när man bakar med en liten minibulle i köket :)

Apoteksscout!

   

Det är lika bra att vara redo, ALLTID redo! Vår lilla pippi var väldigt täppt i näsan som nyfödd- jättejobbigt!!! Hon blev sååå frustrerad när hon inte kunde äta och det tog en stund innan näsdropparnas effekt kom igång. Vi köpte en "NäsFrida", vi köpte koksaltlösning och vi köpte nässpray... Men bäst var Nezeril näsdroppar.

Mot hennes skorv har jag kört både oljan & Bepanthen med strålande resultat! Jag skrubbade även försiktigt med en badborste när vi badade badkar, vilket hon verkade gilla t o m!

Fass & Apoteket samt Vårdguiden är siter som underlättar livet avsevärt...

Morgongympa

 

"Om jag fintar höger där så kan jag nog lura elefant?!" Det är så kul att kolla på alla hennes miner och gester. Hon viftar inte längre HELT okontrollerat utan verkar ha lite mål med sina rörelser!

Hon älskar "upp upp"leken. Jag tar hennes händer, så tittar vi varandra i ögonen och jag säger; "Ska du komma UPP?" (Ungefär som om man pratar med en hund, hihi) sen drar / lyfter jag långsamt i hennes armar, då skjuter hon ifrån och reser sig STOLT och glatt upp! Sen är hon jättestolt och nyfiken och tittar runt.

Lite sjuk :(

   

   

Vår lilla pippifågel är lite sjuk :( Hon har feber och sover, sover & sover... Hennes små "kräktrasor" har blivit som små snuttefiltar och hon kramar dem hårt och suger frenetiskt på nappen, lilla skatten vad jag lider med dig!

Våren är på väg!

   

Underbara nyheter på Yderby 8! Väskorna sen då! Oooooh vill ha!!! Spana in HÄR

Djurvän



Jag och du Giffo, säger Lillan, du är så mysig att klappa på!
 
I morse hittade jag Liten & pappa i soffan där de satt och prata med alla djuren; tre isbjörnar, tre giraffer, en pingvin, två kaniner, en katt och x antal nallar :) Det blir många att prata med!!! Idag var det Giffo som fick lite extra mycket klappar och pussar.

Att Prioritera...

   

Jo, det är så att jag inte tycker det är så viktigt med ordning längre (det slutade jag med efter en period av hysteriskt pedanteri)... Bara det får plats och jag kan stänga luckan så är allt happy days! Klädkammaren ska vi inte ens tala om!!! Då hinner man med så mycket mer KUL saker, om man släpper alla måsten och krav! :)

Oändlig Kärlek

   

Hon ser så rolig / söt ut när hon "knäpper" sina händer :)
Ibland ser hon lite ut som Dracula (fast på ett bedårande, underbart sätt)...
Hon gnyr, knorrar och piper när hon ska sova, kikar lite, som om hon vill försäkra sig om att världen finns kvar.
Mitt hjärta är helt och hållet ditt mitt Älskade lilla barn.

Det går för fort!

   

Stopp! Stopp! Stopp och belägg! Det går för fort!
"Tälten" blev för små, ärmarna kryper uppåt och jag får klippa av "fötterna" på byxorna! Hon växer så det nästan syns! Det är jättekul att få köpa nya fina kläder men mamma blir nostalgisk redan nu, det går så fruktansvärt fort.

Spännande dubbelt upp!

      

Till helgen ska vi på BIO!!! Män som hatar kvinnor. Sträckläste böckerna i somras, alla tre på mindre än en vecka :) Sen var jag sur för att det aldrig kommer komma fler... Men nu ska vi se filmen och lilla hjärtat ska till mormor! Vet inte vilket som är mest spännande... Men mest nervös är mamma liten, tänk, flera timmar utan lilla skrutt :/ HUR ska det gå?


Grattis Hjärtat!

   

PINGU älskade Pingu, nu som tuggleksak!
Igår var vi på Babyland & shoppade loss lite till älsklingen!

   

En annan kul leksak vi hittade var Tiny Love Andy Apple!
Mitten går att dra ut och sen vibrerar den tillbaka :D
Fötterna är skallror och så är han RÖD.

RSS 2.0