VildjästLevain

 
Utan en endaste gnutta köpejäst.
Utan några konstigheter.
Vilket fantastiskt bröd det blev...
 
(Eftersom jag är lat så lägger jag en länk till receptet hos dess kreatör Martin på Pain de Martin)
((Det var tack vare, eller på grund av (ja, det är ibland så man undrar vad man håller på med när
kylen är full av surdegar, vildjäst, degrester och mjölet drällt överallt) hans fina bröd som jag
började baka!))
 
Jag känner mig väldigt stolt! Go vildjäst, GO!

Vildjäst

 
Vildjästrest, det tog ett par dagar- men nu är jästen klar.
Kvar blev detta. Jag slängde russinen och äppelbitarna, men aprikoserna blev müsliebars!
 
 
Jag slängde ner dem i mixern, hällde på havregryn, kokosflingor, solrosfrön, mandlar,
rapsolja & ägg. Man kan, om man vill ha i kanel också!
Sen plattade jag ut allt, skar längder och bakade av.
Precis utkomna ur ugnen toppade jag dem med chokladbitar... Det blev g o t t! Mycket gott!
 
 
På vildjästen satte jag en för-fördeg! Här har den bubblat till sig fint! Detta var i morse.
Nu har jag haft i mer mjöl och vatten och imorgon bitti ska jag sätta själva deg-degen!
 

Knapriga skapelser

 
 
 
Citronsalt med fänkål, till alla somriga fiskrätter jag planerar... Hade ett gäng ledsna citroner-
gillar INTE att slänga mat så jag funderade en stund på vad jag skulle kunna göra med dem.
Svaret ser ni ovan! Havsflingsalt dränkt i citron med nymortlad fänkål och lite örter...
Det blir fina fisken det!
 
 
Den bubbliga surdegen blev bröd, knapriga, luftbubbelfyllda bröd.
Än har jag inte riktigt hittat rätta knycken på surdegsbrödsbakandet, nu föll andan på för att jag lovat
en vän Levain i utbyte mot massa jättefina koppar! För att kunna leverera lite vassare brö'n har
jag idag satt en vildjäst!
 
 
VILDJÄST på sidan varje brödbakarentusiast kan finna många vackra brön att drömma om.
 
 

En resa mot kulinariska uppleverlser

 
Alla börjar vi någonstans...
Exakt detta gjorde jag med när jag var i min dotters ålder, det blandas och geggas!
 
På sätt och vis har jag inte slutat med detta geggande själv heller, så att Ärtan gör som mig
är inte så konstigt! Jag har satt en surdegsgrund och idag även en fördeg! 
 
 
...fortsättning följer!

RSS 2.0