Fetaostpaj med rostade grönsaker

 
 
Lata dagar behövs de med, idag har varit en riktigt lat dag- bortsett en snabbinsats i köket!
 
Pajdeg
 
100 g smör
1 dl kvarg
3 dl mjöl
ca 2 tsk vitvinsvinäger
kanske 2 msk vatten
 
I originalreceptet är det 150 g smör och ingen vinäger.
Vinäger i pajdegen gör den mer frasig- sånt gillar jag :-)
 
Mixa allt och låt degen vila i kylen 20-30 min. Jag förbakade mitt skal i ca 12 min på 200°
 
Äggstanning
 
3 ägg
2,5 dl mjölk
0,5 dl kvarg
lite salt & svartpeppar från kvarnen
 
Fyll pajskalet nad vad ditt kylskåp och hjärta behagar- grädda i ca 25-30 min.
Servera pajen med en fräsch (Ärtans nya favoritord) sallad! Bon appetit mon amies!
 
 

RSS 2.0