Jobb jobb jobb

 
 
Läste en gammal Sköna Hem där någon hade skrivit in och bett om tips...
Det "tips" hon hade fått var förskräckligt, så jag var tvungen att göra ett eget!
 
 

i pixs

 
Det är jättemycket proteiner i mandel!
Kom ihåg det!

Inte den som är den!

 
Mitt & Ärtans kök idag kl 12.
Jag vet att det ser ut som en tjuv letat värdesaker (lycka till med det...)
eller som Ärtan letat godis.
 
Skyldig till detta är dock jag. Jag frostade av frysen, torkade ovanpå skåpen och fick för mig att-
städa...i skåpet.
 
Så här kan det ofta se ut hos mig- när jag håller på! Jag är dock kusligt effektiv
och detta var undanröjt på 7 min ;-)
 
Mer Feng sushi!
 
 
 
 
Vi har ett H E M 
Vårt hem ♥

Chokladsnitt som boll


200 g smör
2½ dl socker
1 ägg
5 dl mjöl
5 msk kako
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Vispa socker och smör fluffigt, tillsätt ägget.
TIPS! Byt lite av smöret mot rapsolja- det blir mycket lättare att vispa fluffigt!
Upptäckte detta tack vare avsaknad av lite smör som jag tänkte kompensera med olja! 
Blanda de torra ingredienserna & häll i smörblandningen.
Dela degen i 3 klumpar och rulla ut till längder, lika långa som plåten.
Platta till och pensla med ägg och stör över; råsocker / pärlosocker.
Nu rullade jag bollar istället som jag rullade i kokos, florsocker eller pärlsocker!
 
Grädda i ca 180° i 12 min
 
När man bakat samma recept X antal gånger kan det vara kul att förnya sig, tänkte jag...
Det tyckte inte min lilla skatt.

Wegner...

 
 
Bilder: Alvhem
 
Dansk formgivning i sitt esse.
Inte konstigt alls att jag faller för det, jag föll för Carl Larsson tidigt,
upptäckte tack vare detta hans obeskrivligt talangfulla fru: Karin Larsson.
Där kan vi verkligen tala om att vara före sin tid!!!
Hennes design är lika populär idag som den var impopulär på hennes tid.
 
Precis som Karins enkla formspråk kopiertas friskt hittar man i år Wegnerkopior bland
IKEAs nyheter.
Inte mig emot- tycker det är fantastiskt att god design sprids!
 
Mina samlade Wegner

Loppor

 
Tänk att jag kom ihåg hur man gör!
Får erkänna att det tog en liten stund- men sen gick det finfint :-)
Plockade jag fram min fina kamera, stackarn har legat nerpackad alltför länge.
Fast bättre det än att den hänger på hatthyllan, vilket den gjorde först- i ett halvår :-(
NU ska det bli skärpning...
 
Inspiration i massor finns hos b.la:
MadeleinesFotolycka
Karins fotoblogg
 
Det är dags att ta sig i kragen!

RSS 2.0