Godisverkstad
Brända mandlar, rostade hasselnötter som chokladdoppats och choklad-
hjärtan med russin & nötter! Jag hade sparat några barnmatsburkar som
kom väl till pass, likaså vaxduksstuven som legat och drällt i två år :)
Rosta hasselnötter
225° ca 15 min, lägg på ren handduk och låt svalna. Gnugga bort skalet.
Brända mandlar
Skålla 250 g mandlar, lägg i tjockbottnad panna tillsammans med
3 dl florsocker. Rör runt tills mandlarna fått fin färg och börjar "knäppa".
Häll ut på en bricka (av metall...) eller plåt och låt svalna lite.
Sikta florsocker över och låt svalna helt innan du bryter isär.
Chokladhjärtan
Smält mörk choklad och rör i nötter & russin.
Klicka ut i en pepparkaksform.
Kommentarer
Postat av: Karins fotoblogg
Oh, vad du är kreativ och duktig! Jag tänkte göra mintkyssar idag el imorgon och ev kola. That´s it. Ingen knäck. Jag lyckas tamej17 aldrig med att få den perfekta knäckkonsistensen.
Nu vill jag passa på och önska dig en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
Kram
ps visst var det så att tomten skulle komma med en kamera, eller minns jag fel? ds
Postat av: Jess
Mums! Ser riktigt gott ut! Smart med barnmatsburkarna!
Postat av: hemmabloggaren
Jäkar vad du står i, det ser himla läckert ut.
Hur mår ni där hemma, är allt bra?
Kram på er!
Trackback