Sommartårta i snön!

 
Vi firade med jordgubbstårta också - alltid färska bär!
 
Fyllningen bestod av grädde & jordgubbspure. När man gör "sylt" själv blir det så mycket fräschare, dessutom mindre sött. Jag älskar tårta- men det får inte vara för sött och de flesta tårtor man köper smakar i ärlighetens namn knappt någonting! Nej tack! Livet är för kort för dålig tårta :-)
 
Tårtbotten (världens bästa!)

5 ägg
3 dl socker
1½  mjöl
1½  potatismjöl
2½ bakpulver
 
Vispa ägg & socker vitt & fluffigt- kör ALLTID på lägsta hastigehet, du kan öka efter ett tag, men
det är inte nödvändigt! Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Vill du göra chokladkaka kan du ersätta 1/2 dl mjöl med kakao!

175° i 40 min. Jag använde två mindre springformar och förkortade tiden något.
Vi gjorde rosa tårtor så vi hade i lite karamellfärg också!
 

Kommentarer
Postat av: odd brown bird

Mmmm, fy sjutton vad gött!

Ha en najs advent!

2012-12-09 @ 15:46:37
URL: http://www.oddbrownbird.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0