Pencil Grass och Påsk

image263

Dags att hitta på något i badrummet tänkte jag! Har köpt mig en växt från Afrikas slätter- Pencil Grass, som ska tåla ständig fukt och ges näring en gång/månad - vilken växt va?! Den hamnade i en cylindervas med (så klart) massa sten och snäckor! Dessa plockade vi i somras... I år blir det fler!

image264

Gå-bort-blomma i zinkkruka! Eftersom den var till en karl av Havet fick även den lite snäckor på sig! Två små kycklingar fick representera påsken.

image265

Zinkkrukor fanns i massa storlekar tillsammans med fin fina krukor och vaser från Wikholm, www.wikholm.nu nu säljer de tyvärr inte till privatkund, men du hittar dem säkert i en blomsterhandel eller handelsträdgård nära dig!
Till min hjälp hade jag min trogna assistent, fast hon var mest intresserad av gräset :)

                

Love BBQ

image260
Den är bra snygg, Dancooks grill... Perfekt arbetshöjd och helt ok design gör detta till en ypperlig grill för sommarens grillande! Har en annan favorit också från Landmann
image261

Höjden på den och avsaknaden av lock gör den dock mer lämplig som braskorg för vinterbruk, det roliga är att det går att grilla på den också om man vill! Eftersom jag är nybliven rökspånsfantast får den inte full poäng...
Alldels för långt kvar till sommaren så vi drar igång grillen idag! Med nyinköpta rökspån- äppelträd och chardonneyindränkta ekspån kommer ge grymt bra rök till kycklingfileérna!!!
Mer om det närmre sommaren! Tills dess kan man kolla in grymma grillar på;

http://www.dancook.dk/
http://www.weber.com/bbq/
http://www.landmann.se/

Kör så det ryker :)

Mina nya vänner!

Ja, faktiskt en hel familj! Känner du inte familjen Cytisus så måste jag få introducera dem för dig!

image253

Bild:
http://www.helmers.de/pflanzen/laubgehoelze/cytisus_scoparius_boskoop_ruby.php

Helt otroligt vacker är den Ginsten, Genista eller Chamaecytisus. Den exakta skillanden dem emellan är jag inte på det hundra med så jag låter det vara osagt! Många sorter finns det i alla fall, från vitt till mörkaste rött och däremellan guld, gult och koppar...

De är anspråkslösa och förnöjsamma buskar som inte kräver mycket, knappt något alls! De doftar ljuvligt och lockar till sig massa humlor ( tyvärr även harar...) Underbara i buketter också!

     image255
        image258
Bildernas ursprung har jag tyvärr missat...

Falsk Magnolia och päron

image247

Inte så likt egentligen kanske, men mina tankar gick åt Magnolia när jag såg de rosa skira tulpanerna bland päronkvistarna! Idag har jag beskurit både päron- och äppelträd för fulla muggar, solen sken och fåglarna kvittrade, vilken härlig dag!



image251

image252

Regntunga skyar...

     image235
Men, sörj inte för det, medan regnet öser ner kan man mysa med frökataloger, inredningssiter, bloggar och stora planer! Mina fröinköp är gjorda, många påsar blev det; Clarkia, Malva, Bondbönor, Ärtor, Krasse, Luktärt, Dill, Gräslök, Atlasblomma, Blåklint och Aster!

image236     image237     image238
  
image239     image240     image242

image243 
Fröpåsar: Bröderna Nelson http://www.nelson.se/shop

Jag valde rosa och blåa toner, fast även vitt, Krassen kommer väl skära sig brutalt mot alla pastelliga toner...De sorter jag valde är ettåriga (annueller) som ska passa bra i bukett! Jag älskar att plocka blommor, tyvärr finns inte så många där vi bor så jag får lov att plantera dem (kanske skulle slänga ut lite frön och hoppas de förökar sig?)

image244

Tänk vad vacker med massa blå/ros/vit-klint i min kanna från Ikea!



image245

Eller massa massa Krasse i mina små kannor från Mio?!

image246

Men, än är det bara Mars och jag fyller upp med härliga tulpaner i väntan på sommaren!
 

Gröna Sköna Drömmar!

image234
Bild: Hasselfors Gardens

NU är tiden för planering av plantering, drömmar om att lyckas med odlingen, vackra blommor och varma kvällar under ljuslyktors sken. Underbar inspiration finns i massor!
http://www.hasselforsgarden.com/home.aspx
http://www.alltomtradgard.se/
http://www.odla.nu/
Bara några exempel på siter m tips, inspiration och massa nyttig fakta!

Jag vill ha sol...

image234

Sitta ute och känna värmen från husväggen fastän solen försvunnit... Höra alla ljud som hör sommarnatten till, känna hur luften blir svalare och myggorna surra envist i ens öra - åh älskade sommar vad jag saknar dig! Alla fina bilder på Yderby 8 med hav och länkar till danska gemytliga stugor väckte längtan inom mig...


Grattis Stockholm!


image225
Snart öppnar Yderby 8
www.yderby8.se/


http://www.yderby8.se/sondagsoppet.htm

Vilken UNDERBAR idé!!! Jag bokar upp mig :)


Smygreklam

Jag och karln åt just en chiligryta, miniscones och majs- vi älskar grillat och Texasinspirerad mat, helst med mycket Hickory / röksmak! Mina favoritryddor är Chef Paul magic seasonings från New Orleans och Try My "Liquid smoke"! Hinner man inte grilla själv (och om vädret inte riktigt är på ens sida) eller om man inte vill stå vid spisen så finns det andra som kan! Och grilla det kan de på Texas Longhorn! Smiskelismaskens!!!
http://www.texassmokehouse.se/

image223
Revben... Vad mer kan jag säga? Vi är så glada i det nyöppnade Texas Longhorn i Sickla! Tack!
http://www.dummies.com/WileyCDA/DummiesArticle/Barbecue-Ribs-the-Right-Way.id-414.html

Badrum- uppdaterat

image220

Ut med allt rosa och in med våren! Marimekkodraperiet har fått sällskap av en IKEAmatta (barn) och knallgröna handdukar! Ah, vilket lyft! Alla är väldigt nöjda, framför allt uppskattas att jag gick med på IKEAhanddukar istället för Marimekkos...

Fortsättning

Det blev en Dadelpalm, eller faktiskt två! Köpte dem hos Rappne på Ulriksdal- jag tvekade lite, trodde de skulle finnas billigare, men efter lite efterforskning insåg jag att de var rena fyndet! De verkar trivas!


     image219

Det kan vara värt att jämföra priser, det man tror är billigt visar sig vara dyrt! Jag jämförde med Plantagen, deras Dadelpalmer var gula och urskruttiga och gick loss på 198:- eller 189:-, jag köpte mina- fantastiskt fina, för 149:- på en handelsträdgård... Behöver inte påpekas två gånger att det känns som jag verkligen gjorde ett fynd (men jag gör det ändå!).

Då var det höst!

image216

image217

image218

Jag undrar vad folk tänkte när de såg mig stå med mobilen upptryckt mot en vägg...Små kameror och mobiler är väldigt behändiga - men, man ser nog lite skum ut när det inte syns att man fotograferar...

Jag minns!

image212

Tack vare min lilla mobilkamera fångade jag äppelblommen förra året!
Först nu kom jag mig för att testa att föra över bilderna till datorn-
det gick jättebra!

image215

Idag är det än så länge för ljust för bildredigering, men i originalutförande ser de ut såhär!

Grönt är skönt

image211

Tog en sväng förbi Plantagen, hittade finfina små krukor till kryddor! Kryddorna kommer dock från Hemköp!

Skogspromenad i vårsol

image208

image207

image206   image210

Det är vår i luften, det må vara kallt och blåsa hårt, men - det ÄR vår i luften!
Att sitta vid rinnande vatten i solsken, det är så avkopplande och rogivande att det borde vara inskrivet på var man och kvinnas livsschema...

Den vill jag ha & den & den & den!!!

           

Bilder: inreda.com

http://www.inreda.com

Skulle lätt kunna tömma mitt konto på Inreda.com!

RSS 2.0