Min dröm...

   image326
Helt plötsligt visualiserade i plural, det ena vackrare än det andra - Växthus, med stort V hittar man hos Rexton http://www.rexton.se/ Jag är kär... i Edward, Albert och Fredrik, ni får flytta in hos mig när som!!! 


Rosendals

image323
image324

Jag tillhör generationen som upptäckte Rosedals trädgård tack vare Monica Ahlbergs bok; Rosendals Trädgårdscafé som kom runt 1994, och det är jag nog knappast ensam om :) Boken var så ny, så annorlunda och så härligt rustik! Tack vare den tog jag mig ut på tur och fann ett kulinariskt paradis! Tack Monica! Nu för tiden är Rosendals väl inarbetat men maten lika enkel och superb, bageri har de med! Ett otroligt bra utflyktsmål för så väl stora som små, vegetarianer som köttälskare, bullmänniskor så väl som kakmostrar! Åk dit, och gör det snart!

Evfa Attling

image320   image322  

Bild:  http://www.efvaattlingstockholm.com/
Det är faktiskt väldigt lätt att tycka om Evfas smycken, och även om jag inte är speciellt insatt i utbudet vet jag att jag tycker om allt hon gör, det är så enkla former, nästan lite nonchalant - precis som skönhet OCH kärlek ska vara okonstlad och ren!

Påta lite 2 - Små liv!

   image318
Nog kom de upp alltid! Fast, jag var nog lite för tidig för nu växer de med stormfart och än kan de inte flytta ut! Samma med min luktärt, men det är så svårt att vänta!!!

   image319
Tänk att gräslöken överlevde vinter, utan vatten eller tillsyn - utsläng helt brutalt på slänten utanför huset hade den klarat sig, så nu är den "räddad" och har fått flytta in med fröknarna Rosmarin och Timjan och Herr Gräslök verkar än så länge trivas även om han står bredvid någon Oregano wannabe :)

Norrby Trädgård

   image313

Idag bar det av till ännu en förtjusande Handelsträdgård i 08-land, Norrby Trädgård. Inte störst men väldigt charmigt, familjärt och fint valt utbud! De har även många fina arrangemang för den som helst ser att någon annan gör dem! Kika in på deras fina hemsida! http://www.norrbytradgard.se/

Presenter...

   image310

   image311

Ibland tar det lite tid att komma på VAD det är man vill ge! För mig tog det förvånansvärt lång tid att se det uppenbara! Ett "Presentkort" på Zetas till min svägerska borde varit det första jag tänkte på!!! Nu var det inte det men idén kom till slut som ett brev på posten. Jag gjorde ett eget presentkort av mitt scrapbook-papper från Panduro och katalogen köpte jag på Zetas, i den finns alla deras växter katalogiserade så hon hinner fundera hemma i lugn och ro! Jag är faktiskt väldigt nöjd, hoppas hon blir det med! På mitt egna presentkort kunde jag även skriva in fika och transport :)

Zetas

Det har ju pratats och tjatats om detta Zetas, Zetas hit och Zetas dit. Det är SÅ fantastiskt på Zetas. Inte trodde jag väl jag skulle bli en av dessa Zetasdyrkande människor, men jo, banne mig- de ÄR SÅ bra!

Jag är frälst, Zetas - allt för trädgårdsälskande amatörer och proffs i stort och smått!

   image292

Nu blev det inte fotat så mycket växter, att ta bild på alla träd, buskar, perenner och örter skulle fyllt hela bloggen, dessutom såg buskarna och träden i ärlighetens namn inte så jättekul ut just nu... Jag vet att de kommer bli väldigt vackra så de får förevigas vid ett senare besök! Denna turen blev det massa annat som fastnade!

   image296

   image297

Jag har just "upptäckt" zink, det är supersnyggt!!! Köpte en oemaljerad balja, såna som farmor hade - fast då i vit emalj med blå kant! Nu står den med blockljus i och givetvis mina uttjatade stenar och snäckor!

      

Efter första halvan med alla fruktträd, bärbuskar, Azaleor, Rhododendron, barrväxter och korgar kommer man till:
 
   image304

Zetas Trädgårdscafé! Där finns det massa delikata bakverk, matiga mackor, maffiga sallader och mycket mycket gott... Så klart även detta utsökt vackert presenterat och arrangerat!

   image305
   image306

Redo för andra halvan med krukor, perenner, perenner och perenner, örter och massa mysiga inspirerande idéer.

   image307
Ursöt katt inne i ett av de små husen på "nedre" halvan...
   image308
Asieninspirerade krukor i härligt rött, fanns även i svart!


                 image309
Vackra skria vaser för solitärer, bilden gör dem inte rättvisa - de är helt fantastiskt fina! Nu var besöket på Zetas slut för denna gång, hela vägen hem funderade vi över HUR vi kunnat missa en sådan underbar oas så länge?! Nu har jag fått en ny favoritplats...
http://www.zetas.se/hem.html


Vad & hur blev det?

image291

Jo, såhär! Tanken är att det ska bli fler små ramar, har en perfekt vägg i hallen för ett eget litet egogalleri! Ramarna köpte jag för ingenting (typ) på Eko! Vilken super-pyssel-helg! Underbart!

Min Leilaskål

Min skål och kanna som blev en del i mitt kök igår är tydligen samma serie som man kan se i Leilas kök! Nu även i mitt! Idag invigde jag den med en Bulgursallad!

image288

För att få lite liv i bulgurn kokar jag den i Gurkmeja, det smakar inget (om man inte råkar överdosera och det är i mitt tycke ingen direkt angenäm smak...) utan ger bara färg. Sen slängde jag i sojabönor (frysta), kidneybönor, ärtor, majs, broccoli och paprika. Dressingen består av lite raps- och sesamolja, Chef Paul's Pizza & Pasta krydda och lite vinäger. Toppa med rostade frön!

image289

Jag har en burk färdigrostade och blandade frön: solros- & pumpafrön samt pinjenötter, vilket väl inte är en nöt egentligen utan just ett frö?

image290

Detalj på min lila kanna! Åh, det kommer bli jättefint till mina luktärter, Malva, Nävor och alla andra ljuvliga sommarblommor!!!!

Leila, I LOVE YOU!

Det är heeelt omöjligt att inte älska Leila Lindholm, hon är som ett bakverk hela hon! Här ett recept jag helt sonika stulit rakt av från tv4.se's sida där Leila bloggar och lagar underbara saker som får mig att vilja bli hemmafru och ägna resten av mitt liv i köket...  http://recept.nu/1.9799//leila_lindholm

ROCKY ROAD
image287

Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 40 min


Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Påta lite

Det finns få saker som är så rogivande som trädgårdsarbete, till detta hör även förgroning. Det är en nästan meditativ sysselsättning att påta ner de små fröerna i jorden, få skit under naglarna och be en bön att det lilla fröet ska gro!

image283

Ett sätt att underlätta arbetet för de små är att lägga dem i blöt natten innan sådd! Här ligger luktärten i sitt bad...

image285

Här kommer krukorna från mitt påskarrangemang till återanvändning! Frågan jag ställer mig nu är HUR ska jag få lilla fröken Katt att låt bli mina små krukor... Hon har redan krafsat runt rejält i mitt potatisexpriment.

image286

Allt som oftast ligger två knölar på golvet, tillsammans m massa jord för att lilla katten bestämt sig för att leka trädgårdsmästare. Det gör inget, men skulle hon ge sig på de små fröna - ja, då kan det nog bli värre...

På tur i Aspudden - Yderby 8

image269

image270

image271

Idag öppnade Yderby 8! En perfekt dag för en liten shoppingtur till mysiga Aspudden och hämta idéer och inspiration för vårstök i hemmet! Med mig hem följde en gredelin ursöt keramikkanna och en ljusrosa vacker skål samt två burkar honung!

image272

Denna gång fick det bli viol och blåbär, nästa gång tror jag det blir hjortron! Mycket fint och underbara saker för hemmet men även ursnygga klänningar, smycken och sjalar... Perfekt affär för presentinköp - till en vän eller dig.
www.yderby8.se

image273

image278

image274

image277

image276

Efter shoppandet kan man unna sig en riktigt god Latte på Mikes coffee...
Yderby 8 & Mikes ligger ca 2 min från hållplats Aspudden, röd linje - väl värt ett besök!

image279

RSS 2.0