Värsta bästa!

  
Och precis här upptäckte vi att vi satt mitt i myrstigen ;p Men vad gjorde det? Solen sken, maten var god & sällskapet det mysigaste! Vi hade tänkt Brunch på något ställe, men eftersom vi vår vana trogen var ute i sista minuten var det fullt. Vad göra? Jo, vi slängde ihop en picnic och for ut i gröngräset istället! På vilken restaurang får du ligga ner och äta? :)

Tack för en underbar Morsdag kära familjen!

♥ Grattis alla Mammor ♥


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
För alla sömnlösa nätter, timmar av oro & all oändlig kärlek och omsorg!
Ingen kan ta en mammas plats!

Jag bara ler


Du är bara för go lillbiten! Efter en varm dag slappade vi lite i soffan, 
ni ser vem som bestämmer här ;)


Smelly


Jag gick förbi dem först.
Tänkte; "det är för trist att de luktar bäver, Rönnblommorna. Man skulle ha dem under vatten, då luktar de inte!" 

Gick tillbaka & plockade lite smelly rönn och- dränkte dem!
Ovan ytan finns bara några blad från en helt annan växt :)

Ah, vilken dag!

   
Lillan sov, grabbarna var borta, solen sken och jordgubbarna smakade fantastiskt. Livskvalitét av högsta klass!

Min mamma


Min mamma fick sin morsdagpresent idag, för vi kommer inte ses på söndag :(

Hon fick ljuslyktor, brownie med choklad, strumpor & ett fint inramat kort på sin underbara (haha) dotter & med underbart barnbarn (bästa presenten, tihi)!

Jag har världens Bästa Mamma!!! Puss puss Mamma Mu

Skynda FYNDA!





Jag shoppade loss ganska duktigt på Yderby8 här om dagen, men jag vill ha mer, mer & M E R av detta underbara porslin med små blå blommor på, muggarna har redan blivit favvomuggen för morgonkaffet och skålarna tänkte jag egentligen inte ens behålla men, när jag stod med dem här hemma så kändes det som att de måste bo här med oss.

Pajformerna är perfekt för en i vårt hushåll, annanstans räcker det gott till två & är i samma serie som min skål & kanna från Yderby 8 som nu ska fokusera mer på kläder, därav rean!

      

Jag älskar varje ögonblick... 
Älskar att höra dina andetag, dina små lustiga ljud & ditt skratt!
När du är ledsen kan jag inte fort nog få bort dina små tårar...

Du är verkligen ett under! Jag är upp över öronen förälskad i
Dig lilla söttbullen, det absolut bästa som finns är Du ♥
Det är sannerligen en fantastisk gåva, att vara din mamma...

Jag är Mamma :)


...snälla Tomten?


bild:oddmolly.com

Den är så fin... En i min mammagrupp har den i grönt och jag blev kär i den första gången jag såg den. Jag tror jag tycker bäst om den turkosa? Men den har jag inte sett "på riktigt". Det får bli en utflykt till Humlegårdsgatan tror jag minsann!

UT, GJUT & NJUT!

 
Denna dam har verkligen en hel del kul pyssel på lut!
Lovade länk till denna guldgruva när jag var på Yderby8 & fyndade loss :)
Det blev ett inlägg istället! Man ska ju dela med sig av alla russin i kakan!!! 
Ut, gjut & njut!

Slickepott!


Vad ska man annars ha den till?
Om inte till att slicka på???

(Älsklingsleksak, tappar hon den blir det ett öronbedövande tjut!)

Uppdaterat

   
Sommar 2009
Insåg först när jag började pyssla på balkongen hur mycket jag saknat det. Förra året sådde jag massa fröer, förodlade potatis, planerade & planterade. I år har jag liksom bara inte haft tid :) Igår satte jag igång så fort lillsmurf hade somnat och i morse fortsatte jag lite innan frukost men nu är jorden slut så det blir en tur till affären! Åh!!! Det blev jättefint!

Amen tjenare!!!


Foto: Ulf Svensson

Dethär ser ju bara LÖJLIGT gott ut... Liksom nästan för gott! Jag älskar choklad, tarzan marshmallows & karln i huset är nuts about peanuts! Något för oss alla, ja Lillsmurf skulle säkert gladeligen äta om hon fick :)

Japp- dethär receptet lägger vi bland favoriter!

Vidunderlig mandag!

 
Det var en meget dejlig dag med blomster, mad og dejlige god rabarberpaj!!!

Jag & Anne for till Angie på rabarberpaj, oh vilken paj sen! Efter god lunch, paj & snicksnack på nybyggda verandan tog vi en promenad till växthuset, där inhandlades blommor till balkongen! Det enda jag har nu är en övervintrad gräslök! Den ska nu få tjusigt sällskap!

♥Underbara vänner, vad vore livet utan er?! Ni förgyller verkligen mitt liv!♥


Bite me


Namnamnam gnissel gnissel dreggel dreggel namnamnam

Det har kliat i tandköttet ett bra tag nu, ALLT ska in i munnen och tuggas på! Vi har köpt diverse bitringar, vattenfyllda & utformade efter alla konsten regler men bäst är denna anspråkslösa, enkla och lätta lilla ring. Två för 19:90 på COOP, faktiskt var DET vårt enda problem, att hitta någon som hade den i sitt sortiment!

:D


8 bodies & en hoodie för under 300:- Mamma gillar rea på nätet!
(Rosa, ränder & kaniner med!)

Uppdatering
Jag fyndade på Ellos, vilket var första gången vad gäller babykläder! Handlar man till ordinare pris där blir det dyrare än H&M, vilket jag tycker är lite trist- postorder ska ju vara snuskigt billigt, annars är det inge skoj!!! ELLER vara väldigt originellt och snyggt ( som Promod tex!).

Gaaaah...


Jag tror ord är överflödiga...

Hörs mina suckar ända till er? ;)




Får man verkligen göra såhär mot oss stackars urvattnade,
solsvultna & bleka svenskar???

If you´re feeling down



Ta en titt på detta underbara klipp!

Bordsskick

  
Det smaskas, grimarseras, himlas med ögonen, spottas och ja, en del äts det! Det är nog fullständigt ointressant och svårt att se charmen i om man inte varit med om det... Men jag sitter till och med på YouTube och tittar på andras små juveler prova på mat för första gången, mammanörd!

Igår köpte vi det nyaste i barnmatshyllan tack vare tips på [En bulle ur ugnen]
Ska bli jättespännande att se hur vår lilla spätta reagerar!!!

Hoppsan!



Jag såg den i spegeln, den sötaste fläcken ever- gjord av min Skatt...
Tänk att en liten fläck kan värma ens hjärta så?!

Mysig morgon

   
Efter pusskalas med besten var det dags för mys med resten!
Först med mamma, sen kom pappa!


En himla massa pussande blev det!

Monster love

   
   
Skönheten & Odjuret... Man kan visst inte välja vem man faller för, skönheten sitter i betraktarens öga och det är insidan som räknas, visst är det väl så? :)

Aaarrrrh!!!

   
Så liten & söt sitter hon och tuggar på värsta dinosaurien :) Ett tag kunde man undra lite vem som åt vem där ;) Sen åkte monstret (till vänster på bilden, fniss fniss) i backen och liten tjööööööt tills hon hade besten i ett fast grepp igen och kunde försöka få in de groteska käftarna i sin lilla smultronsöta mun.

Rädd är hon då inte!!!
(Måste vara mina Xena-gener...)

Mysig onsdag!

  
Idag fick vi besök av Anne & Caroline! Först gick vi en lååång promenad, åt lunch (lax, så klart...) sen efterrätt i "salongen" :) Vi fick underbara Lövkojor från Anne, tack!!! Sen berättade Caroline att hon har en "inneboende"!!! En liten bulle i ugnen!!! GRATTIS :D Tänk om vi hade vetat det, då hade vi inte släpat runt henne på en sååå lång promenad :/

Holy Cow!!!

   
Denna kaka är verkligen vad den utlovades vara "Världens Bästa Brownie"!
Jag har hittat mitt brownierecept! Tack Systrarna Eismann!

4 ägg
5 dl socker (jag tog 4, varav 1 farin)
300g smält smör (Jag tog 200g smör 1 dl rapsolja)
2½ dl mjöl
2½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl valnötter (valfritt)

Vispa ägg och socker fluffigt, blanda mjöl & kakao samt vaniljsocker - rör ner i äggsmeten, tillsätt till sist smöret. Häll i en smord for, 20 x 30 cm (som ett A4) (Jag brukar "göra" formar av bakplåtspapper som jag viker till rätt storlek, klipp snett in i varje hörn och häfta ihop).

Grädda ca 20-25 min i 150°

Ursäkta nu ska jag prova hur den smakar med hallon & grädde till ;)

Hemligheten


När du grillat färdigt, stäng alla ventiler och sätt på locket!
Nästa gång du ska grilla är det bara att torka rent gallret!
(Detta förutsätter dock att du har ganska bra glöd kvar
(för att allt ska brännas bort...))

Älskade Du

  
Jag & Smurf lattjar på golvet. Än är det svårt att se sigsjälv i denna underbara lilla varelse. Hennes Pappa, min älskade karl, säger att hon har mina ögon, men jag ser inte det... Detta lilla under är bara pappa :) Vi får se med tiden vad som händer! Puss puss puss min skatt!

Färg & Form Sweden

   
   

Jag tycker verkligen om Färg&Form Swedens produkter!!! Tvättkorgen passar precis perfekt i vårt badrum & deras övriga sortiment väcker ett starkt HAbegär!

Krigarprinsessa

   
Minst lika galen såg jag nog ut idag när jag jagade Getingen... Vi satt i soffan, jag & smurf, när jag hörde ett varnande bzzzzzzzzzz. (Jag får kårar bara jag tänker på det) Kände mig lite oroad och väntade för att se varifrån det kom och där kom den, en J Ä T T E geting.

Eftersom jag ammade liten satt jag kvar och bad en bön att det vidriga flygfäet skulle flyga ut igen men icke! Vad händer? Jo, hon kommer flygande emot oss!!! Jag tog ett täcke och försökte skydda min lilla prinsessa (som blev smått sur) medans getingen bestämmer sig för att undersöka mitt ben!!! Jag behåller lugnet och bär in min skatt till skydds, öh, sovrummet. Stänger dörren och beger mig till köket för att hämta mina vapen- två tidningar :)

Tillbaka i vardagsrummet ser jag Getingen surra runt i bokhyllan, med ett bestämt slag lyckas jag golva den intet ont anande fienden! Det var först då jag VERKLIGEN såg hur stor den var och blev livrädd att den inte var död och springer ut och hämtar CillitBang (det måste vara det farligaste vi har hemma) och sprayar säkert en dl på monstret. Sen spolade jag för säkerhets skull ner det!

Det var en dramatisk händelse som ännu får mig att rysa... U S C H! Bin & humlor är helt ok, men getingar? VAD är de bra för? I'll tell you- INGENTING!!!

En getingfälla ska genast inhandlas! Såg en ganska fin hos Familjen i Uttran (det var den som påminde mig om dagens traumatiska händelse). Eller så gör jag en själv!!

En skål solsken?

  
Vad gör man när regnet smattrar mot rutan? Man bjuder in en vän & bakar paj!

Solsken i en skål:
3 skalade äpplen, skurna i bitar
2 msk farinsocker
smul:
1½ dl mjöl
1½ dl havregryn
3 msk socker
125 g smör

Hacka samman alla ingredienser och strö över äpplena, ställ in i ugnen 20 min i 200-225°. Servera med vaniljglass och helt plötsligt känns det helt ok med regn!

Kolapaj

 
Kolapaj! Eftersom det är så smart gjort på Tasteline att man kan anpassa receptet efter hur många man ska göra till så länkar jag bara lite sådär lagom slött, det är ändå söndag!!! Hoppas alla hade en underbar helg!

Härlig söndag

 
Vi hann åka till Aspudden för att besöka Yderby 8, men det var ju stängt, gå på en visning, fika, handla, fika, grilla, fika & se på WipeOut! Vilken härlig dag! Allt detta med underbara Tant Cissi :) Tack för idag! Nu sover lilla liten till slut & jag har ont i magen av allt gott. Brorsan har fnissattack och borde nog inte få något mer socker...

Superkli

  

Det är grymt oansenligt, underskattat & oupptäckt! KLI!!! Men JÖSSES Amalia vad effektivt det är! Jag började med det för ett tag sedan, det är fantasktiskt :D Kostar nästintill ingenting, typ 7kr och allt som behövs är några matskedar i gröten varje morgon och min mage har aldrig mått bättre! P R O V A ! Du kommer inte ångra dig!

Livsbalans

  

GI är liksom inte riktigt min grej egentligen (vilket inte kräver många knop att lista ut med tanke på alla mina bakverk). Jag är mer en sådan där "Latte"morsa... Så vår synnerligen nyttiga Sushilunch balanserades upp av en McFlurry Oreo's, en donut m choklad & en STOR latte :D Balans, det är viktigt med balans i livet! Sen kan man känna sig duktig när det står EKOLOGISKT på muggen ;p

Jag hade fel (jo, det händer...)

  

Nu när jag vågat fota dedär underbara blommorna som jag trodde var Tallmyrten inser jag att det är någon annan blomma. Vilken blomma det är vet jag tyvärr inte, men otroligt vacker är den buskliknande växten med ljuva skära blommor i massor! Man skulle kanske knata fram till dörren på huset som står på tomten där de växer, knacka på och fråga...?

GI-lunch

 
Omelett- helt rätt :)

Stek halloumi, riv zuccini & morot och strö över halloumin
fortsätt steka på svag värme. Häll i majs och strö över hackad gräslök,
slå över ägg som du vispat upp med lite vatten & örtsalt.
Stek under lock ca 5-10 min. Precis innan servering riv fetaost över!
Servera med tex kräftskjärtar & gärna sallad!

Här visar vi idag också ett litet "Behind the scene" foto,
för att visa hur det ser ut egentligen

 
:D Japp såhär ser det ut när vi äter!

Varde kaka!

   

YES! Jag lyckades! MOROTSKAKA :D den blev så god så!

Jag har bara försökt en gång tidigare, för ca 14 år sedan och då gick det åt skogen så jag har burit en tung sten av sorg att jag inte kan baka morotskaka. Detta helt i onödan visade det sig! Jag KAN!!! Wihooo det ska firas med ännu en bit ♥morotskaka♥. Kärlek sedan första gången jag satte mina tänder i detta härliga bakverk...

(VARNING bör dock utfärdas, den är beroendeframkallande!!!)
(Men köp INTE morotskakan på IKEA,  det är en styggelse att ens kalla det de har där morotskaka!)

Primörer!

  

Vårfräscha primörer, säkert jättegoda lätt lätt kokta med lite smör på,
men jag har HELT andra planer för mina karrotter! Självklart;

Morotskaka

4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
2 tsk kanel
2 dl rapsolja (nyttigare än olivolja tom!!!)
6 dl rivna morötter


Glasyr:
100 g smält smör
200 g philadelphiaost, rumsvarm
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

ev kokos


Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda resterande ingredienser till kakan.
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren och stryk ut över den kallnade kakan.
Skär kakan i valfritt antal rutor och skynda dig att njut!

Tackar tackar Rosa Maränger för inspirationen!


Rester...

   

Hittade sista snutten rulltårta med glass i frysen, mmmmm iblande är rester grejt :D

Lilla Liten

 
Jag verkar ha fastnat i "bildserie"-träsket :)

Gåstolen var verkligen ett bra köp för oss, tack Farmor!!!
Nu kan smurf leka, smaka, klämma & trycka samtidigt som hon har full koll på oss! Vi diskuterade dethär om att gåstolen skulle vara farlig och hämma utvecklingen?... Är skötbord farliga för att barn trillar ner från dem? Nej, ansvaret ligger faktiskt på föräldrarna. Bor man i hus med trappa får man väl för tusan sätta upp grind?! Att barnen inte ska sitta timme in och timme ut i stolen är väl ganska självklart det med. Jag blir faktiskt lite trött på tidningarna ibland!

Våra gran(n)ar

 

Gunnar & Gunilla Gran, Bengan & Berit Björk, Tanya & Tage Tall, Bella Blåbär, Lisa Lingon och Ronja Rönn för att nämna några, är de trevligaste grannar jag någonsin haft! Jag brukar titta på dem när jag duschar, om temperaturen ute tillåter- då öppnar jag fönstret och sjunger ikapp med alla fåglar ;D ILÖÖÖV YOU! (Hoho!)

Hmmm?



Lilla lilla älskade du, du är för go!!! Idag invigde vi gåstolen,
därav dessa underbara miner :D
(Nej, hon brukar inte ha mössa inomhus, vi var på väg ut...)

Mer än vår!

   
Bilder i ljuvaste vitt från helgens promenader... Ahhh, det är så undebart ute i naturen nu, och som det doftar! Tänk, i fredags tog jag bilden på Häggens knoppar & idag såg jag att den står i full blom! Jag är väldigt tacksam över att få vara mammaledig i denna ljuva försommartid!

FÅGELKVITTER
(filmen är usel- mörk & suddig, men LJUDET, glöm inte ljudet... Luta dig tillbaka, slut ögonen & njuuuuuut!!!)

Helgpyssel



Inte har jag lämnat datorn ifred heller...
Nej, här har det sorterats, letats & redigerats!
Jag ska göra en FOTOBOK med lilla Litens första fem månader! Första Femman :) Trillade på ett bra erbjudande i Elle Mat & Vin som jag började bläddra i för Helena hade med en underbar bild ur senaste numret på sin blogg.



Nu ska jag bara välja ca 100 bilder av de närmre 1000 jag har :)
Mammarazzi? Jag? Nääää? Hihi!!!

Vaxblomma

   
Bild från Odla.nu

EN av mina favoritblommor är Vaxblomma eller Tallmyrten, på latin Chamelaucium uncinatum och jag blev helt till mig häromdagen när jag gick förbi ett hus med denna underbara blomma växande i trädgården?!!!

Det hade jag inte en aning om, att man kunde odla den HÄR i kalla Sverige!  Antagligen är det allt annat än vanligt, men där var de- i massor dessutom (ska försöka fota, men jag känner mig lite suspekt när jag kryper runt och fotar som det är- att dessutom smyga in på någons tomt?)...

Den är bra söt den lilla anspråkslösa Tallmyrten!
Jättefin i buketter är den och doftar underbart!

Jag bakar hellre! I dubbel bemärkelse ;p





Studie av vårt hem! Jag har helt lagt ner detdär med inredning för ett tag framöver, en tre år sådär kanske? Jag är n ö j d bara jag kan sitta i röran (utan smulor som fastnar, dinosaurier som sticks och en hög med kläder som blir skrynkliga) och äta gott :)

Jag blir blek av avund när jag tittar på alla underbara bloggar där det piffas & fixas, men vårt hems tid kommer, en vacker dag.... Tror jag? Fast jag sa just i morse till min karl att jag gärna vill bli fler ( nej, inte NU, men sen!!!).



Samma skåp (Indori) som på första bilden, fast innan Baby! Det var en annan tid det :D Kuddar & pläd från Himla. Såhär såg det ut när jag började blogga!

Vi firar VÅR

   

Idag firar vi med en drömtårta, en chokladrulltårta fylld med glass, hallon & banan! Vid servering ringlas lite chokladsås på! Hurra hurra hurra! Våååååår!

Lax & wannabe risotto

   

Vilken ÖVERRASKNING! Lax! Igår med fakeotto.

FakeOtto
2 dl Frebaco Råris
1 Granny Smith (hackat)
3 msk Gräslök (hackad)
1 Morot (i fina fina små stavar)
ca 1,5 dl Creme Fraiche

Koka riset i Gurkmeja, låt svalna något. Häll i alla övriga ingredisenser  & rör ihop.
Servera med lax, kött, kyckling eller halloumi? Dekorera med Mango & Gurka.

Man kan ha i vad som helst, feta, tonfisk, majs, ärtor ja, precis det man känner för! En superenkel lunch får du om du rör ner en burk tonfisk i FakeOtton :)

Oh fiiin



Dethär var ett smycke i min smak! Jättefint! Jag ska genast "tipsa en vän",
min alldeles egna speciella vän :)

Bild från Signerat.se, klicka på den så kommer du till fler vackra smycken av
Minimi Design!

Signerat.se



Jättekul site som jag snubblade in på tack vare Idas "Familjen i Uttran",
tack Ida :)

Sjukhuset, just nu...



Vi såg just "Sjukhuset" med Lille Victor...
Idag vet vi att han inte klarade sig. Jag KAN inte föreställa mig smärtan...

     

"Den 15:e Augusti 2008 kom det mardrömslika beskedet.
Våran fina Victor har cancer. 11 månader gammal fick han först diagnosen Wilms tumör, vilket visade sig vara fel. Den rätta diagnosen var högrisk Neuroblastom stadie 4, en fiende vi lärde oss att starkt hata.

Han har tappert kämpat sig igenom många svåra månader.
Nu har slutet kommit. Victor gick inte att rädda.
Allt vi kan göra nu är att hoppas och be varje minut av denna frustrerande tid att Victor får fortsätta lysa som den starka stjärna han är på den nya plats som väntar honom.

Våran Älskade Prins. Sov Gott! "

(Bild & text från Barncancerfondens site, klicka på den för att komma till Viktors minnesfond, eller på bilden för att komma till Barncancerfondens hemsida.)

5 månader...

   

Det är väl hög tid att börja prova annat än mjölk! Liten får stora stavar av morot & gurka att suga på, hon har smakat lite mango från mammas fingrar, det har ätits potatispure och risgröt. Nu breddar vi registret! Här går ingen nöd på vår lilla köttbulle inte! Det är så kul att se hennes miner & grimaser när något nytt introduceras! Oändligt med kärlek till dig vårt underbara lilla smultron! Älskar DIG!

Babycenter får man lite tips, goda råd & en hel del info!

"Lättdistraherad?


Om bebisen börjar kinka när ni är ute och handlar, kan du pröva distraktionstaktiken: Roliga grimaser eller Imse Vimse Spindel kan avleda så att du kan handla färdigt. Att ge något att hålla kan också fungera. "

Ja, jag gick och sjöng "I wanna be loved by you, just you and nobody else but you" för lillsmurf på Ica Maxi, att handla ensam med en liten baby går inte så fort-men det behöver det inte göra heller! Jag utövar mindfullness :)

Lev i ögonblicket, lev nu...
Strunta lite i allt, världen GÅR inte under! ( Jag L O V A R!)


Välkommen hem!

 
HELT underbart gott, ville sätta igång att baka direkt igår -
Peanutbutter cookies... MEN inga jordnötter för morsan :(

 

Vill haaaaaa..... ÅH! De ser så sjukt goda ut!

Kall vår




Naturen är ljuvlig såhär års, fast idag var det lite väl kallt... Syrenen ser helt kanderad ut! Som vanligt kröp jag runt, sträckte mig och fotade för glatta livet! Liten sov 30 minuter,sen fick vi gå hem!

Hoppsan...

Jag blippade visst hem tre klänningar & en jacka?

Kanske inte de MEST somriga klänningarna, men de kommer passa utmärkt att skrutta runt här hemma i :) Jag tänkte satsa på Bohemian chic i sommar jag. Sjukt billiga var de, 75:-/ st! DET kallar jag fynd! Man kan nog göra en hel del klipp HÄR även i framtiden.

Idag firar vi!

   

Att??? Hmm... Deklarationen är klar kanske? Att solen skiner? Att vår granne mår bra efter sin hjärtinfarkt? Att VI är friska? Oj, vi har visst massor att fira- vilken tur att det bara är måndag! Fira veckan lååång! Idag firar vi med Tant Cissis kladdkaka, receptet har du här! Mmmmmmmm nam nam!

:D DU kan vara dum!



Tur att jag har Tarzan (min bonusgrabb på 11 jordsnurr) som förstår RIKTIG humor :D Fatta kul frulle vi hade med Dumma Mango!

Underbar söndag




    

Det blev en härlig tur! Liten var skeptisk till en början, berodde nog mest på flytvästen :) Sen blev det delikat lunch som avslutades med skepparbrownie (hette den inte seglarbrownie nyss?...) på det sov liten, vi andra satt och beundrade vår Kapten som kryssade fram som en Kung!
Tackar tackar för en förträfflig tur!!!

Hemmabloggaren!

Dags för en lampa till? ;p

   

Hittade världens finaste fågelholkar, tycker Hemmabloggarens idé att göra om en holk till lampa var... LYSANDE :D

Skepp o´hoj seglarbrownie





Snart lämnar dessa landkrabbor boet och ger sig ut till havs, och ALLA vet att på sjön blir man hungrig!!! Så jag har slängt ihop en seglarbrownie med choklad i, ska vispa lite grädde och ta med i en liten home made kylhink! Jag lägger is i en gammal turkisk yoghurthink och grädden i en annan liten bytta! Smart va? :) Trevlig söndag!!!

Ikväll blir det panikdeklarera, som vanligt :)

SmittenKitchen



Ljuvliga bilder på underbara godsaker! Kika in på Smittenkitchen!!! Mmmmm (På Lagerhaus finns en hyfsat billig mått-sats med amerikanska mått!)

Spökjakt



Vi var på spökjakt idag, men inga spöken syntes till... Eller? 

    

Svensk sommar! Underbara vackra Tusenskönor täckte gräset, solen sken & livet kändes KEMPEGREJT. Bilden tog jag idag & min underbara kompis, Tant Cissi, förevigade mitt krypande i gräset :) hahaha

Yes! Vi grilla!


Bra start, men oj vad skruttig grillen såg ut... En grej jag lärde mig först förra året var dethär med att använda "väggarna" som man kan justera efter hur mycket kol man tänkt ha, hur mycket man tänkt grilla och HUR man tänkt grilla! Idag körde vi på "näst-intill-kol" ;p Majsen fick ligga på sidorna och klarade sig bra.

      

Kött, majskolvar & Halloumi (Halloumin stekte jag i panna på spisen...), till detta pastasallad & cole slaw. Efter, Rabarberpaj :)



500g Rabarber                                                 Smul
1 msk Potatismjöl                                            1 1/2 dl havregryn
1 msk Socker                                                   1 1/2 dl vetemjöl
1-2 päron (passar jättebra)                             1/2 dl strösocker
                                                                        125 g kallt smör

Jag kör dubbel sats smul för jag gillar det mest av allt på pajen :)

Nu grönskar det





I år kom det inte som en överraskning att mina små perenner klarat sig :) Vad var det jag hade planterat? Eh, Stäppsalvia tror jag bestämt, och så dendär som ser ut som Nässlor innan blommorna kommer, hmmm Nästan-nässlor-blomman? Jo, den är välkänd i riktigt välsorterade trädgårdshandlar, jag loooovar ;p

Åh underbara Gräslök :) Mmmmmmm I löv gräslök! Finns det något som är mer Sommar än nyklippt Gräslök?

Vet ni vad jag drömde?



Fniss fniss, det var en lite lustig dröm jag hade i natt!
Drömde att Annlouis [En bulle ur ugnen] hade bjudit in massa bloggande mammor med barn hem till sig :)

Så vi var massa mammor som var hemma hos henne, pratade, fikade och gick runt deras hem & trädgård, fniss fniss... Det var JÄTTEfint och STORT och det fanns pool och en sjö precis utanför (sjön var misstänkt lik den mina svärföräldrar bor vid). Sen var det middag och efter den försvann plötsligt alla - då sov de middag :D Som man gjorde på dagis, på madrasser utspridda på golvet (ja, deras matsal var stor som en gympasal)...

HUR underligt kan det bli?!

Jag pratade om bloggande med min käre karl igår, om hur man nästan är som brevvänner, följer andras vardag & liv fastän man egentligen inte känner varandra så är det alltid lika kul när nya inlägg dyker upp eller när någon skrivit en kommentar. Drömmen kom nog pga det. :)

RSS 2.0