Dagens aktivitet

    

Idag lyckades babygymet hålla henne sysselsatt i säkert tio minuter, vilket kändes som en timme :) Hon pratar och tittar, viftar och boxar :) Fast allra bäst tycker hon om sin röda häst och kossan som hänger ovanför skötbordet.

Sov du lilla videung

   

än så är det vinter... Mitt Hjärta, lilla sockergryn, köttbullen, skrutten, nakenfisen, lussebullen, lilla duvan ja... Listan på namn vi kommer på till det lilla livet är oändlig :) Så ljuvligt fridfull ena stunden för att nästa bli ett litet russin av ilska :)

Vår i vårt kök!

   

Min kära vän Anne kom med våren till oss! Ett underbart arrangemang med murgröna, narcisser & pärlhyacinter! Fast det kändes inte direkt som vår under vår två-timmars-promenad igår :) Då nöp Herr Frost i kinden! Än så är det långt till vår...

REA

   

Oddsen att hitta något sista dagen var väl ganska låga, men det blev i allafall en liten tröja & en body, kanske kunde blivit något mer om inte ärtan hade vaknat! Sen hittade jag tvättlappar i frotte- perfekt när man har en liten tjej som kräks i tid och otid! Sen är de bra att ha vid bad OCKSÅ!

   

Blötdjur

              

  

Vi skickade Giffo Giraff på Spa, han behövde vila upp sig... Men han ser inte så nöjd ut.


Don´t worry...

   

Be H A P P Y :D
Jag trodde att jag skulle bli en såndär cool morsa, en med distans & easy goin liksom... HA! Vilket skämt! Jag tror jag är Den mest nervösa mamma i hela Sverige... Så mitt mål just nu är att bli snäppet lugnare slappna av och NJUTA lite mer. Peppe Pepparkaka här får påminna om min nya melodi; Don´t worry, be HAPPY! För ingen mår bra av en nervös, orolig & överbeskyddande mor...

Nä?! Är det sant?

   

Lillan ser ytterst skeptisk ut här, men OJ vad hon har skrattat idag! Då var dessvärre kameran isär & batterit på laddning... Fast, någonting säger mig att det kommer fler chanser ;) Puss lilla fröken allvarlig -  älskar dig!

Snygga Trinny

 

Tillbaka i rutan, repris förvisso men ändå! Trinny & Susannahs stilakut är ett favoritprogram sen långt tillbaka... Jag tycker de bara blir snyggare med åren! Trinny är verkligen min idol, när jag blir stor vill jag klä mig som hon :) Nästa besök hos frisören (vilket borde ske snarast) tar jag med en bild på Trinny...

Hurtbullefrulle

   

Världens godaste frukost just nu är gröt gjord på Frebacos müsli tillsammans med blåbärssoppa & banan! Jag har provat sojamjölk & havremjölk men blåbärssoppa, mmmmmmmmm :)  Sen det obligatoriska morgonkaffet,  det blir aldrig ens en hel kopp så det är inget jag ligger sömnlös över!

Tulpankatt

    

Vår katt älskar alla blommor, inga får vara ifred! Hon nosar, biter & river så fort hon kommer åt. Fast sitter matte bredvid nosar hon lite elegant och försiktigt.

       

Frisk luft

   

Det tar ibland lite tid att komma ut men det är så värt det! Idag somnade lilla skutt direkt efter "lunch" i mjukliften så hon slapp overallen, men fick en extra filt... Sen tappade jag kameran i snön :( Hoppas den klarar sig...

Das Müslibar 2

   

Ännu ett recept på Müslibars!

4 dl müsli
1 dl frön (pumpa, solros, lin eller vad som)
1 dl torkad frukt
2 ägg
1 dl rapsolja (eller 100g smör)
2 msk honung

Blanda ihop allt och tryck ut i en liten form, jag har en brownieform jag köpt i USA ca 20 x 20 cm i non stick material- men har man ingen sådan så funkar det med något annat ;)

Kör i 175°c i ca 20 min, mitt i ugnen
Låt svalna och skär i önskad storlek
(Jag funderar på att skära dem mindre och doppa i choklad, mmmmm... Mörk då, så det ändå känns nyttigt!)

    

Oändlig kärlek

   

Vår underbaraste älskade! Jag kan inte låta bli att skryta!!! Du ÄR bäst! Jag lovar!

Ulliga gulliga mulliga

   

Mysigaste socksen från farmors arbetskamrat! Varmt och skönt om lilla bullens tossingar!

Jag undrar...

    

Hur många procent av de blöjor som säljs blir sålda till ordinarie pris? Mängden kuponger kanske bara känns stor nu när hon är liten? Trevligt att få dem men, i ärlighetens namn, varför inte sänka priset på dem och strunta i kuponger?

Nappjakt

    

Men...
Var är resten av alla nappar?

Iväg 2

   

Just när hennes små ögon slutat fladdra, andetagen blir lugna och smackandet från nappen avtar, då är man tvungen att väcka för att ta på overall... Det är hemskt! Har jag sagt att du är det BÄSTA som finns idag mitt Hjärta?

Vårkänslor

    

Underbara tuplaner! (Ja, jag skrev tuplaner) Tack kära Tant Cissi för de vackra blomstern & Peppe ;) Han dyker upp i framtiden! Doften och ljudet av tulpaner är lika härligt jämt, underligt att en och samma blomma kan förmedla såväl lyxig elegans som krispig vårighet! Under våren är tulpanen den bästa vardagslyx jag vet & under julen känns det alltid extra lyxigt med tulpaner (jag får leta upp en synonym till lyxig ser jag...).

Iväg!

   

Fick jag med allt? Blöjor, servetter, nappflaska, Minifom, extra body...vad mer? Att komma iväg är inte vad det varit :) Inget är vad det varit- och kommer aldrig bli!

PN = power nap

    

Jag gör extra starkt kaffe till förmiddagsfikan...
(Fikat?)

God morgon...

    

Lillan har ätit & sover med pappa, brorsan äter framför Disney, tvättmaskinen mullrar mysigt & jag hann torka bort de värsta fläckarna på golvet. Nu sitter jag här, nybryggt kaffe, härliga mackor, tända ljus & känner harmoni!

Skvaller och Glamor

    

Fastnade framför "Golden Globegalan" på tv idag. Kate vann "Bästa kvinnliga huvudroll" för sin roll i Revolutionary Road och hennes tacktal var så härligt, spontant och tacksamt (ja, jag grät en skvätt...). Det liksom Helen Hunts tacktal på Oscarsgalan när hon vann sin Oscar (ja, jag grät då med...) visar att det finns de som inte låter sin framgång stiga dem åt huvudet!
Eftersom jag aldrig köper skvallertidningar frossar jag emellanåt loss på nätet, då är favoriten People.com, fast jag känner att jag tappat stinget, vet inte vilka hälften av alla "kändisar" är idag. KAN det ha med åldern att göra?....

Vilda möten

    

Fast tryggt hemma i soffan :) Möten med isbjörnar, pingviner, giraffer, kaniner & elefanter i galna färger är väääldigt spännande! Tänk, så liten å pussa på en björn va?!

Magbekymmer...

    

När det spänner i magen är det väldigt skönt att bli buren i pappas trygga famn. Att "cykla" med benen hjälper också, dra upp knäna lååångt mot magen ( det gör INTE ont, men man kan känna sig lite hemsk) och håll kvar ett par sekunder - upprepa. Denna övning passar bra på skötbordet, eller om du har barnet vilande i knäet (när du har benen uppdragna så ni sitter ansikte mot ansikte).

    

Sen har vi Minifom & te...

Hello Kitty!

   

Gulligaste gullig i min fina Hello Kitty body som pappa köpte i julklapp. Då såg den GIGANTISK ut, när lillan bara var 3 veckor, nu sitter den perfekt (frågan är hur länge ;) ) Byxorna är från H&M och säljs i tvåpack för 79:-! De är väldigt bra och sitter bekvämt runt små magar!

Hej följ med!

Följ min blogg med bloglovin

Müslibar

 

4 dl havregryn eller müsli

1 dl torkad frukt

0,5 dl nötter

3 msk linfrön

0,5 dl pumpakärnor eller solrosfrön

2,5 msk vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

4 msk honung

1 dl rapsolja
Om man vill; lite kanel!

  

  

Sätt ugnen på 175 grader.


Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, hacka frukt & nötter.

Tillsätt honung & olja och rör. Tillsätt 0,5 dl hett vatten och rör (tar någon minut innan de sugit åt sig).

Bred ut müsliblandningen och tryck ihop den i en liten ugnsform.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Låt svalna och skär upp lagom stora bitar till müslibars.


Lekar för små!

    

Rött är favoritfärgen för alla barn sägs det! Så till LEKEN passar paprika bra :) Tomat blir nog liiite kladdigt, men äpplen fungerar säkert också bra! Varm röd är verkligen mysigt så jag förstår varför det är en favorit.

Veckans Nyheter!

    

Får hon nog med mjölk? Varje vecka, från gravidvecka 28, får jag uppdateringar om lilla pyret via BABYCENTER Det är och har alltid varit spännande och kul att läsa om utvecklingen! Där finns massa bra artiklar om det mesta!

Work out

  

Jag undrar vad du funderar på Älskling...

  

"Om jag låssas som om jag inte ser dem kanske de försvinner?"
"Rosa Elefanter? Yeah right, vad tror de om mig egentligen?"
"Jag tänker INTE titta in i kameran!"

Lillan är, trots att det kanske inte direkt framgår på bilderna, väldigt nyfiken och vaken av sig! Hon kan redan slå till leksakerna och tittar nog på allt som rör sig. Några minuter om dagen träningsleker vi på golvet :)

Recept för en bra start

    

Min sambo är en hejare på att läsa allt nytt, hålla sig uppdaterad och informerad. Så fort vi fick reda på att jag var gravid läste han VARENDA test som finns om vitaminer, mineraler och div tillskott. Summan av kardemumman står uppradade här: Kalcium, Magnesium, Omega 3 och Femibion- som finns både för graviditeten och sen för amningsperiod.

Kalcium och Magnesium gjorde underverk mot mina kramper i ben och fötter under graviditeten, dessutom slapp jag alla cravings (nästan) för choklad. (Men var det verkligen så bra? När annars har man ursäkt att frossa hejdlöst i choklad?...)

Ursäkta mig...

    

Föreligger ingen risk att vår kisse skulle svälta ihjäl, trots att hon tyvärr hamnat lite i skuggan av vår "nya" bäbis, får hon inte mat i tid släpar hon ut skålen och ser till så den hamnar mitt i dörröppningen så man snubblar på den :)

Brio



Så gulliga små kaniner! Brios My very first är söta som socker... En av mina favoritbarnsånger går; "Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fiiin, öronen mina är långa och fina och viftar som öronen ska, vift vift!!" Men, de kostar en del... Hittade en leksaksbutik på nätet med väldigt förmånliga priser dock! :) HÄR

Haha! Varmt kaffe!

    

Min gamla trotjänare från när jag började förskräckligt tidigt om dagarna;
Herr Termosmugg! Inte nog med att kaffet håller sig varmt, det minskar alla risker att spilla (när man är en dålig mamma som dricker varmt nära bäbis....*skäms lite*).

Baka baka havrekaka


Nyttigare kaka! Johanna Westman delar med sig av goda recept i
Föräldrar & Barn.

Hallonrutor

2½ dl mjöl
2½ dl havregryn
100 g smör
1 dl råsocker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl frysta hallon, TINA i god tid!

ugn 180°
Blanda alla ingredienser utom hallonen i en bunke-
häll hälften i en bakform 20 x 30 cm & tryck ut ordentligt.
Rör hallonen till en smet och bred ut över kakan.
Smula resten av degen över och jämna till.
Grädda i ca 25 min
Låt svalna minst en kvart innan du välter upp den ur formen & skär den i 12 bitar.
    


Visst nappar det!



Jag var emot napp från början, men sen läste vi om att nappen faktiskt hjälper babyn med andning och rekommenderas!

"Napp har skyddande effekt

Flera studier, inklusive en aktuell metaanalys, har rapporterat att napp minskar risken för plötslig spädbarnsdöd [8, 11-13], men oro för att amningen störs och tandställningen påverkas har resulterat i att man oftast avråder från napp [20]. "


Efter att läst artikeln i ämnet anser jag att det vore dumt att INTE ha napp!
(Jag uppmanar verkligen till att du läser hela artikeln här)


Pyssel

         

Denna fick Smulan av mormor (när hon fortfarande bara var en liten bulle i ugnen) och nu har jag börjat fylla i! Den är så söt! Kika i den här!

Favoritsiter kategori "BABY"

Under tiden som gravid och som nykläckt förälder har jag hittat ett par bra siter!






www.babycenter.com
  min favorit!

www.fass.se


Livsmedelsverket

Namn

Nybliven förälder

Babyskötsel

    
BabyMat

Vårdguiden "livlina" för hispiga päron! (Läs "mig") Telefon 08-32 01 00

fler kommer...


Favorit

    

ALLA kategorier- det är Du! Puss

Mitt favoritprogram

    
Just nu är "How I met your mother", tätt följt av "Rules of engagement" ...

    

Däremellan blir det lite Martha och Caesar (han som talar med hundar). Jag har aldrig varit särskilt mycket för tv, men när man ammar finns det inte mycket annat att göra :)

    

....och nu har jag sett alla "Vänner" avsnitt jag missade! Efter en paus på några år är det faktiskt riktigt kul igen!

    

Trevligt besök

    

Vilken tur att jag bara råkade ha massa muffins, arraksbollar och lite choklad hemma, bara sådär! För annars brukar jag inte alls falla för frestelsen!


(Eller hur....)

:)

    
Ett Urklipp sedan tidig graviditet sitter fortfarande kvar på vår kyl :)

Oh no...Bad idea!

       

      

Det blir INGEN mer röd curry för mig, såvida det inte pumpats innan!!!

Sov på min arm

    

    

All oro och alla vakna nätter raderas ögonblickligen när Du sover på mitt bröst, din lilla lilla arm som sträcker ut sig och nuddar min, dina ljuvliga andetag och små snarkningar... Inga ord i världen kan beskriva hur oändligt mycket jag älskar dig...

Jag anar en trend

    

Jag blev lite förvånad för något år sen när jag sorterade i garderoben och upptäckte hur mycket bruna kläder jag hade. Nu för tiden är jag medveten om min svaga sida för brunt... Favoritkombinationen är brun, rosa och vitt- precis som glassen "Rally" jag åt som liten - choklad, jordgubb och vanilj (fast paketet var rött)!

Sötaste klottret

    

Under vår promenad idag såg jag gulligaste klottret :) Jag älskar också snö!

Bra för magen

    

Gott är det inte, men vad gör man inte för Lilla liten?! Tydligen ska fänkål, kummin och anis ha positiv inverkan på bröstmjölken! Så jag dricker te som smakar gräs och tänker på min lilla flicka :) Mmmmmm, gräs ;p

Baby it's cold outside

 

Tack Morfar för ulliga gulliga fårskinnet till Smulan, det värmer gott i vagnen när Herr Frost biter tag! Vilken underbar dag, sol och krispig luft... Äntligen vinter!

    

Bambino

    

Jättesöta, mjuka och smidiga är haklapparna från Bambino! Finns i tvåpack i de flesta mataffärer, jag köpte dem på Willys= billigt! Me like :) De har även matningssked i silikon, perfekt när man ska ge små droppar för lilla magen!

Cool coffee

 

Kallt kaffe vs nöjd och mätt baby :)
Vem behöver kaffe när man kan titta på världens gulligaste snutta? Minifom är Guds gåva till alla små små magar som bråkar OCH alla spädbarnsföräldrar... vill man sen slippa byta blöta små bodys stup i kvarten är BAMBINOs haklappar en väldigt bra och billig investering!

Coola kossan

 

Idag fångade vår lilla cowgirl kossan! Svartvita leksaker med färgglada detaljer är populärast, fast nallarna vid skötbordet var de första gosedjuren hon såg.
Glada stunder snackas det mycket med Herr & Fru Björn!

    

oumBÄRlig

    

Underbara Blocket är guld värt för spädbarnsföräldrar, för det är MYCKET saker som behövs :) Vi hittade en BabyBjörn och sparade flera hundra ( 600:- faktiskt...) Den är otroligt användbar och vår lilla trivs utmärkt i den, tack och lov. Nu kan jag vara lugn när jag stökar runt hemma  för hon hänger me överallt!

Det nya livet :)

    
Fyllt av nappar, näsdroppar, medicinkoppar (till infrysning av mjölk), haklappar och trasor :) Kläder som är rena två sekunder, små underbara kräkfläckar på kläderna som bara lockar mamma till leénde. Ingenting är lika fängslande som att se Skatten rynka pannan, vifta med armarna eller titta efter bästa vännen- Pingu

    

Jag ser redan nu framför mig hur hon kommer älska Pingufilmerna (det gör mamma). Pingu är så pedagogiskt utformad- svart/vit med oranga STORA fötter och sin röda näbb- perfekta för en liten utforskare!

God fortsättning



Igår skålade vi i alkoholfri champange och såg alla smällare, llilla hjärtat satt i mitten. Tänk vilket år det var 2008! Ett år som ändrade allt! Det ska bli så spännande att få uppleva 2009 med dig skatten!

RSS 2.0