Mjuka, sega & ljuvliga havrekakor

 
Havrekakor med tre sorters choklad
 
Ugn 175º 12 min ca 25 st
 
200 g smör
1,5 dl ljus sirap
2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl mjöl (1 dl = 60g)
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
½ tsk bikarbonat ( =1 tsk bakpulver )
7 dl havregryn (1 dl= 35g)
150-200 g grovhackad choklad 
(jag tog vit, mjölk & mörk)
 
Vispa smör (rumstempererat), sirap och socker fluffigt, tillsätt ägg
(precis som smöret ska det vara rumstempererat) och vatten.
 
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörblandningen.
Rulla bollar, size stor köttbulle och lägg gles,de flyter ut!
Grädda högst 12 min, kakorna ska var sega och mjuka!
 
Förvara med smörpapper emellan i en plastburk för att behålla seghet!
(Fast, de lär inte behöva förvaras länge, de är försvinnande goda!)
 
 
 
 

Friska tag!

 
Det känns som 80% av landets befolkning, minst, hostar & snorar.
Så även här, fast jag tillhör de där idioterna som jobbar ändå och flämtande vid dagens slut 
förbannar mig själv för min övertro på att "jobb gör mig inte sjukare"...
 
Idag laddade vi batterierna med sol, gnistrande snö och fruktsallad- sprängd till
bristgränsen av vitaminer!
 
2 dl mango
1 banan
1 päron
1 äpple
1 clementin
1 apelsin
 
Ärtan hackade, skalade och skar som en sann mästerkock!
Efter detta for vi på kalas och åt spindelmannentårta- ni trodde väl inte
att vi BARA åt fruktsallad?!
 
 

Pajlycka

 
 
 
 
Ibland behövs det bara lite varm, knaprig, kladdig, mumsig, krispig och tröstande paj för att allt
ska kännas b r a. Den lägger sig som en varm filt runt hjärtat, DET är verkligen inte fy skam det!
 
Igår gjordes det paj, för det kändes som vi behövde lite varm kärlek i mörkret! 
Baka en du med- NU!
 
Smuliga täcket
 
125 g SMÖR
2 dl mjöl (kan vara att det behövs lite mer!)
ev 1 dl nötter (utan nötter- mer mjöl el havregryn!)
2 dl havregryn
1 dl sirap (eller socker, men det blir knäckigare med sirap!)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Under smuliga täcket
 
3 dl hallon
1 banan eller kanske 2 dl mango
100 g vit choklad i bitar
 
Gör degen i en mixer, det går på nolltid- häll bara i allt och kör tills det blandats väl.
Lägg i kylen, minst en timme. Lägg bären, frukten och chokladen i en form.
Riv (på grövsta sidan på rivjärnet) degen över bären.
Grädda i ca 20 min i 200°
 
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde eller vaniljsås eller vaniljvisp eller...
 
(Inget bra ljus för bakbilder kl 20:15 igår...)
 
 
 

RSS 2.0