SuperKALASkaka!
Vilken toppenkaka! Jag hade lite bråttom nära jag skulle stjälpa upp
den bara... Hög & fin blev den (trots avsaknad av visp!!!)
Tårtbotten
5 ägg
3 dl socker
1½ mjöl
1½ potatismjöl
2½ bakpulver
175° i 40 min. Jag tog faktiskt 40 min EXAKT och det blev bra, i vår ugn!
Allra först sprejade jag bottnarna med saften från 4 passionsfrukter.
I mitten; mjölkchokladmousse, under hallon (KOKTA) & överst grädde!
Mjölkchokladmousse
75g smält choklad
2 äggulor
2½ vispad grädde
Rör ner äggulorna i den smälta chokladen, rör i lite grädde så det
blir slätt och häll slutligen ner chokladsmeten i grädden och kyl minst
fyra timmar. Går toppenbra att göra dagen innan!
Hallonkrämskakor
100 g smör
½ dl grädde
2 ½ mjöl
Blanda ihop snabbt och låt vila i kylen 1 timme.
Kavla ut ( ca 5 mm) degen och ta ut rundlar (jag tog med ett snapsglas)
och vänd i socker. Lägg tätt på plåten, de sväller inte och grädda 5-7 min
i 200°. Låt svalna på galler. Lägg ihop två och två med hallonkräm.
Förvara svalt! Väl gömt för de är rackarns goooa :)
Hallonkräm
100g smör
2 dl florsocker
saft från hallon (kokta...)
Chokladsnittar
200 g smör
2½ dl socker
1 ägg
5 dl mjöl
5 msk kako
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Vispa socker och smör fluffigt, tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna & häll i smörblandningen.
Dela degen i 3 klumpar och rulla ut till längder, lika långa
som plåten. Platta till och pensla med ägg och stör över;
råsocker / pärlosocker / kardemummafras (som blev över sist)
Grädda i ca 180° i 12 min
Skär till önskad storlek direkt när du tagit ut längderna ur ugnen!
Thank you los Eisenmann schwesters för "Sommarens söta"!
Varför denna kavalkad av kakor?
Ärtan har fyllt ETT!!!:)
Kommentarer
Postat av: Jess
Alltså, kan du komma och bo hos mig?! ;)
Postat av: Angelina
Ta med gardinerna till affären så fixar vi dom där ,,,symaskinerna går varma just nu så det är lätt fixat..
Jag fixar åt dej,kostar gratis om du tar med fikakakor
DEAL?
Trackback