Primörer!

  

Vårfräscha primörer, säkert jättegoda lätt lätt kokta med lite smör på,
men jag har HELT andra planer för mina karrotter! Självklart;

Morotskaka

4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
2 tsk kanel
2 dl rapsolja (nyttigare än olivolja tom!!!)
6 dl rivna morötter


Glasyr:
100 g smält smör
200 g philadelphiaost, rumsvarm
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

ev kokos


Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda resterande ingredienser till kakan.
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren och stryk ut över den kallnade kakan.
Skär kakan i valfritt antal rutor och skynda dig att njut!

Tackar tackar Rosa Maränger för inspirationen!


Kommentarer
Postat av: hemmabloggaren

O my god, jag älskar morotskaka, eller jag älskar kakor i alla former i och för sig, men säääärskilt morotskaka.

2009-05-13 @ 19:33:43
URL: http://hemmabloggaren.blogspot.com
Postat av: Sienneis

JAG MEEED!!!♥♥♥

M♥r♥tskaka- hahahaha!

2009-05-13 @ 20:26:11
URL: http://sienneis.blogg
Postat av: Karin/Rosa maränger

Hihi, varsågod, ja för inspirationen alltså.

Kul att du lyckades nu då, ja sånt här får man ju inte vara utan =)



Nej jag har ingen bikarbonat i. Brukar man det ?



Härlig bild på kakan också!



Ha det så gott.

2009-05-13 @ 22:33:17
URL: http://rosamaranger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0