Clafoutis

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 0,5 dl socker
  • 10 halverade och urkärnade plommon
  • 25 g smör
  • 2 msk rårörsocker
Servering:
  • 3 dl vispad grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
Ugnstemperatur
  • 225º

Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet.
Tillsätt ägg, hälften av kardemummafröna och socker.
Vispa till en jämn smet.

Lägg ett bakplåtspapper i en springform, 20 centimeter i diameter.
Lägg plommon i formen och häll på äggsmeten.

Hyvla på smör, strö över råsocker och resten av kardemumman.
Grädda tills clafoutin stelnat, 30-40 minuter.

Recept och bild från Coop

Har ej provat än, men ska så snart jag får fatt på några fina
plommon :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0