Clafoutis
- 3 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 1 tsk stötta kardemummafrö
- 0,5 dl socker
- 10 halverade och urkärnade plommon
- 25 g smör
- 2 msk rårörsocker
Servering:
- 3 dl vispad grädde
- 2 tsk vaniljsocker
Ugnstemperatur
- 225º
Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet.
Tillsätt ägg, hälften av kardemummafröna och socker.
Vispa till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en springform, 20 centimeter i diameter.
Lägg plommon i formen och häll på äggsmeten.
Hyvla på smör, strö över råsocker och resten av kardemumman.
Grädda tills clafoutin stelnat, 30-40 minuter.
Recept och bild från Coop
Har ej provat än, men ska så snart jag får fatt på några fina
plommon :)
Kommentarer
Trackback