Mjuka, sega & ljuvliga havrekakor

Havrekakor med tre sorters choklad
Ugn 175º 12 min ca 25 st
200 g smör
1,5 dl ljus sirap
2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl mjöl (1 dl = 60g)
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
½ tsk bikarbonat ( =1 tsk bakpulver )
7 dl havregryn (1 dl= 35g)
150-200 g grovhackad choklad
(jag tog vit, mjölk & mörk)
Vispa smör (rumstempererat), sirap och socker fluffigt, tillsätt ägg
(precis som smöret ska det vara rumstempererat) och vatten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörblandningen.
Rulla bollar, size stor köttbulle och lägg gles,de flyter ut!
Grädda högst 12 min, kakorna ska var sega och mjuka!
Förvara med smörpapper emellan i en plastburk för att behålla seghet!
(Fast, de lär inte behöva förvaras länge, de är försvinnande goda!)

Kommentarer
Postat av: Anonym
Mmmmmm
Postat av: Lovisa
Mmmmmm supergott!😻👌
Trackback