Mjuka, sega & ljuvliga havrekakor

 
Havrekakor med tre sorters choklad
 
Ugn 175º 12 min ca 25 st
 
200 g smör
1,5 dl ljus sirap
2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl mjöl (1 dl = 60g)
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
½ tsk bikarbonat ( =1 tsk bakpulver )
7 dl havregryn (1 dl= 35g)
150-200 g grovhackad choklad 
(jag tog vit, mjölk & mörk)
 
Vispa smör (rumstempererat), sirap och socker fluffigt, tillsätt ägg
(precis som smöret ska det vara rumstempererat) och vatten.
 
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smörblandningen.
Rulla bollar, size stor köttbulle och lägg gles,de flyter ut!
Grädda högst 12 min, kakorna ska var sega och mjuka!
 
Förvara med smörpapper emellan i en plastburk för att behålla seghet!
(Fast, de lär inte behöva förvaras länge, de är försvinnande goda!)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mmmmmm

2013-10-11 @ 17:05:05
Postat av: Lovisa

Mmmmmm supergott!😻👌

2013-10-11 @ 17:05:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0