Beach 2009

Jag har välsignats med exprimentlust i köket och min sambo sa att DET är vad som utmärker en riktig kock (hade han i sin tur hört Mr Gordon Ramsey (jag är lite osäker på hur hans namn stavas)). Min familj tycker om så gott som allt jag gör- kanske är de inte så kräsna eller så kan det vara som min sambo sa ;) Jag föredrar att tro det!
Igår svängde jag ihop en Halloumi-kalkon-zuccini-omelett med ljummen sallad på spenat, isberg, broccoli & rostade pumpa/solrosfrön!
GI omelett
Riv;
En halv halloumi
En morot
1/4 zuccini
strimla några skivor kalkon
Börja med att steka halloumin lätt, häll sen i grönsaker & kalkon -
Vispa 4 ägg med lite vatten, pepparmix & örtsalt och slå över ost & grönsaksröret
Stek på svag värme och vänd.
Ljummen sallad
1/4 huvud isbergsallad
1 näve färsk spenat
100g broccoli
Koka broccolin och häll över den sköljda och strimlade salladen & spenaten. Pressa över lite citron & krydda med chiliflingor & lite parmesan
Lägg salladen på en tallrik och lägg omeletten ovanpå, strö rostade frön på!
Kommentarer
Trackback